İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Halkbank Plazası’nı yapan ana firma YDA GROUP’un kampında çalışan işçiler, çalışma koşullarına ve verilmeyen haklarına karşı önceki gün başlattıkları eyleme Emlak Konut GYO önünde devam etti. Polisin müdahalesi sonucunda, çok sayıda işçi ve haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı. Karakoldan serbest bırakılan Kuray, Emlak Konut GYO patronlarının 'kamu malına zarar verme' iddiasıyla kendisi hakkında şikayetçi olduklarını açıkladı.

Emlak Konut önünde eylem yapan işçiler ve gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı

Çalışma koşullarına ve verilmeyen haklarına karşı önceki gece başlattıkları eyleme Emlak Konut GYO önünde devam eden İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Halkbank Plazası’nı yapan ana firma YDA GROUP’un kampındaki inşaat işçilerine polis müdahale etti.

Ataşehir Kaymakamlığı'nın “Milli güvenlik ve Kamu Düzenini Tehdit” bahanesiyle yasakladığı eylemde; tazminat ve fazla mesai ücretlerini talep eden çok sayıda işçi ve haber takibi yapan Zeynep Kuray gözaltına alındı.

Kuray daha sonra karakoldan serbest bırakıldığını açıkladı. Kuray, Emlak Konut GYO patronlarının bir sivil polisin yönlendirmesiyle hakkında 'kamu malına zarar verme' iddiasıyla şikayetçi olduklarını söyledi.

Güvenlik görevlilerinin işçileri darp ettiği görüntüler İnşaat İş Sendikası'nın Twitter hesabından paylaşıldı.

Karakoldan serbest bırakıldım. İnşaat işçilerinin haklarını gaspeden Emlak Konut GYO patronları bir sivil polisin yönlendirmesiyle hakkımda "Kamu malına zarar verme" iddiasıyla şikayetçi oldular.

Haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray da gözaltına alındığı anları kişisel hesabından paylaştı.

'GAZETECİLERİ SUSTURAMAZSINIZ'

DİSK Basın-İş, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gazeteci Kuray'ın haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kuray'ın serbest bırakılması talep edildi.

İŞÇİLER İKİ GÜNDÜR EYLEMDE

İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Halkbank Plazası’nı yapan ana firma YDA GROUP’un kampındaki inşaat işçileri, çalışma koşullarına ve verilmeyen haklarına karşı önceki gece eylem başlatmıştı. Eyleme müdahale eden polis, aralarında DİSK Dev-Yapı-İş Sendikası ve İnşaat İş Sendikası yöneticilerinin de bulunduğu 12 kişiyi gözaltına alıp daha sonra serbest bırakmıştı.