Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren yılda 2 taksitle alınan emlak vergisinin ilk taksitinin ödeme dönemi 1 Mart itibariyle başlıyor. 1 marttan 31 Mayısa kadar devam edecek olan Emlak Vergisi ödemeleri gayrimenkulun bulunduğu belediyelere ödenecek. Emlak Vergisi arsa arazi bina ve meskenlerden gayrimenkulun vergi değeri üzerinden alınıyor. Vergi değerini ise takdir komisyonları 4 yılda bir belirliyorlar. Son olarak […]

Emlak Vergisi ödemeleri başlıyor

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren yılda 2 taksitle alınan emlak vergisinin ilk taksitinin ödeme dönemi 1 Mart itibariyle başlıyor. 1 marttan 31 Mayısa kadar devam edecek olan Emlak Vergisi ödemeleri gayrimenkulun bulunduğu belediyelere ödenecek.

Emlak Vergisi arsa arazi bina ve meskenlerden gayrimenkulun vergi değeri üzerinden alınıyor. Vergi değerini ise takdir komisyonları 4 yılda bir belirliyorlar. Son olarak 2017 yılında belirlenen vergi değeri, 2021’e kadar geçerli olacak. Emlak Vergisi’nin oranları ise binde 1 ila binde 3 arasında değişiyor. Öte yandan hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, gaziler ve şehit yakınları ve engelliler Emlak Vergisi’nden muaf.