Gazeteci Tolga Şardan, emniyet kulislerinde, Cumhurbaşkanlığı’ndan MİT’e bazı emniyet müdürlerinin isimlerini göndererek bilgi istendiğinin konuşulduğunu yazdı.

Emniyet kulisi: Saray bazı emniyet müdürlerinin isimlerini MİT’e gönderdi, bilgi istedi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 9. videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ı da hedef aldı.

T24 yazarı Tolga Şardan "Soylu'nun pazar sabahı video kayıt mesaisi ve Emniyet'te yaşananlar" başlıklı yazısında, Peker’in videosu ardından İçişleri Bakanlığı ve emniyette yaşanan mesaiyi yazdı.

Şardan’ın yazısında, emniyet kulislerine dayandırdığı bir iddia dikkat çekiyor. Buna göre, bazı emniyet müdürlerinin isimlerinin, Cumhurbaşkanlığı'nca MİT Başkanlığı'na gönderilip bilgi istendiği öne sürüldü.

Şardan’ın yazısının bir kısmı şöyle:

Bakan Soylu'nun içinde bulunduğu durum, Emniyet teşkilatında önemli bir süreci de yakından etkiliyor.

Teşkilat içinde amir ve müdürlerinin bir üst rütbeye terfi ettirilmesi ve sonrasında ise atamaya tabi tutulmasını sağlayacak, aynı zamanda emekli edilecekleri de belirlemek amacıyla toplanması gereken Yüksek Değerlendirme Kurulu, "yaşanan belirsizlik" nedeniyle bir türlü bir araya gelemiyor.

Suç örgütü liderinin son yayınında adını kamuoyuna duyurduğu Holoğlu ve Yılmaz aynı zamanda Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun iki üyesi.

Kurul, en son iki hafta önce toplandı ve karar alamadan dağıldı. Ne zaman toplanacağı da henüz belli değil!

Bir de birinci sınıf emniyet müdürlüğüne atanmayı bekleyenler var. Bu terfi için tek yetkili Bakan Soylu. Bu konuda da henüz bir hareket gözükmüyor.

Fakat ilginç bir bilgi emniyet kulislerinde konuşuluyor.

Bazı emniyet müdürlerinin isimlerinin, Cumhurbaşkanlığı'nca MİT Başkanlığı'na gönderilip bilgi istendiği ifade ediliyor. Üzerinde araştırma yapılan isimlerin birinci sınıfa terfi etmesi planlanan emniyet müdürleri ile olası yeni kararnamede aktif görev verilmesi beklenen isimler olduğu belirtiliyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.