Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamaya ilişkin “provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu” tespit edilen 25 hesap yöneticisinin tespitinin yapıldığını ve ilgili makamlara gönderildiğini bildirdi.

Emniyet’ten ‘provokatif paylaşım’ açıklaması: 25 hesap yöneticisi tespit edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin “provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu” tespit edilen 25 hesap yöneticisinin tespitinin yapıldığını ve ilgili makamlara gönderildiğini açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Bu kapsamda 13.11.2022 tarihinde İstanbul/Beyoğlu’nda meydana gelen “Patlama” olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi.