İstanbul Emniyet Müdürlüğü, suç örgütü lideri Sedat Peker'in evine yapılan silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.’nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G. isimli şahsı alacak verecek meselesinden vurduğunu tespit edilmiştir" denildi. Ö.Ş.'nin yakalandığı aktarıldı.

Emniyet'ten Sedat Peker'in evine yapılan silahlı saldırı hakkında açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Milli Park ve Bahçeler'e devredilen Beykoz'daki evine yapılan silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Beykoz'da medyana gelen silahla yaralama olayıyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı.

Açıklamada, "Kırmızı bültenle aranan S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.’nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G isimli şahsı alacak verecek meselesinden vurduğunu tespit edilmiş, örgüt üyesi Ö.Ş. Sancaktepe'de olayda kullandığı silahlarla birlikte yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olay sırasında Y.G.'ye ateş ederek kaçtığı sırada, şüpheli Ö.Ş.'ye ateş eden O.Ş. ve Y.Ş. isimli şahıslar da silahlarıyla birlikte yakalanmıştır. Tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir."

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Beykoz'da bulunan ve Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilen evine bir araç içinden silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda evde bulunan Yılmaz Günay isimli görevli yaralandı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları belirtilmişti.

Peker'in yakın çevresiyle konuştuğunu belirten Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV canlı yayınında şunları söylemişti:

"Sedat Peker’in bu konularla ilgili daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai'ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı. Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek. Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de. Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde. Buradan anlıyoruz ki: hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor."

Sedat Peker cephesinin saldırıyı, 'suikast timi' iddiasının ardından gözdağı olarak yorumladığı ifade edildi.

Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur ise Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Olur, şunları kaydetti: "Sn. Reis Sedat Peker’in Beykozdaki evine yapılan silahlı saldırının kamuoyunda büyük tepki oluşturması üzerine süslü sülü’nün polisleri tarafından tansiyonu düşürüp algıyı başka bir yöne çekmek için “Konunun Sedat Peker ile bir ilgisi yok vuran şahısla vurulan şahsın arasındaki alacak verecek meselesi” diye gazetecilere bilgi veriliyor. Bu tamamen yalandır."