Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile Türkiye'deki uyuşturucu tehlikesinin boyutlarına değinen ve iktidar politikalarını eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Emniyet ve Jandarma'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yoksulluk Dayanışma Ağı Kurucusu Hacer Foggo ile beraber yayınladığı video mesajda, Türkiye'deki uyuşturucu ve özellikle metamfetamin tehlikesinin boyutlarına ve dünyanın her köşesinden uyuşturucu baronu ve uyuşturucu çetelerinin Türkiye'ye gelmesine değinen Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomik başarısızlıklarına karşı her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumduğunu ve uyuşturucu paralarının cari açık için kullanıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı 'Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak'la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.

Emniyet'in ardından Jandarma Genel Komutanlığı da Twitter hesabında aynı ifadeleri kullanarak suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Jandarma'dan yapılan açıklamada "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.

SOYLU RETWEETLEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından Emniyet ve Jandarma'nın paylaşımlarını retweet etti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, bugün yayınladığı video mesajda, "Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" ifadelerini kullanmıştı.