Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu ve kara para aklama ile ilgili açıklamaları nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu hakkında, Türk Ceza Kanunun 301. maddesinde yer alan "Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçundan dava açılması talep edildi.

Emniyet ve Jandarma, Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi oldu
Fotoğraf: AA

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) iktidarın her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumduğunu ve uyuşturucu paralarının cari açık için kullanıldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığı'nın dilekçesi, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna ulaştı.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 31 Ekim'de sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda, 'kolluk kuvvetlerini hedef alan' açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Videoda, Jandarma Genel Komutanlığı'nın suç ve suçluyla mücadelesinin baltalanmak istendiği savunuldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Türk Ceza Kanunun 301. maddesinde yer alan "Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçunu işlediği savunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu hakkında bu suçtan dava açılması istendi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, bugün yayınladığı video mesajda, "Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

BİR SUÇ DUYURUSU DA EGM'DEN

Jandarma Genel Komutanlığı'nın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de uyuşturucu ve kara para aklama ile ilgili açıklamarı nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, EGM'nin dilekçesi de saat 23.38 itibarıyla Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na ulaştı.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 31 Ekim'de sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, kolluk kuvvetlerini hedef alan açıklamalarda bulunduğu savunuldu. Kılıçdaroğlu'nun "hakaret", "iftira", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarını işlediği savunuldu ve hakkında bu suçlardan dava açılması istendi.​​​​​​​

AA