Emrah Serbes'in cezası onandı

İzmir'de 3 kişinin ölümüne neden olan trafik kazası sonucu 13 yıl 4 ay hapisle cezalandırılan yazar Emrah Serbes'in cezası istinaf mahkemesinde onandı.

Emrah Serbes 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış, ilk aşamada suçu üstlenen arkadaşı Kenan Doğru da 1 yıl hapse mahkum olmuştu.

Kazada babasını, annesini ve kız kardeşini yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, cezayı az buldukları için Emrah Serbes'in avukatı ise daha az ceza verilmesi için kararı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nde temyiz etti. Davaya bakılan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi'nce Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası onandı. Emrah Serbes'in avukatının, bu karar üzerine Yargıtay'a itirazda bulunacağı öğrenildi.

Mahkeme heyeti, Emrah Serbes'e "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası vermişti. Heyet daha sonra suçun "bilinçli taksir" olduğuna hükmederek cezayı 3'te 1 oranında arttırdı ve 13 yıl 4 aya çıkardı. Mahkeme heyeti, Serbes'in ehliyetine de 2 yıl 6 ay el konulmasını kararlaştırdı. Tutuksuz sanık Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.