Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes'in karıştığı ölümlü trafik kazasına dair yürütülen soruşturmada polislerin ifadesine başvuruldu.

Emrah Serbes'in karıştığı kazada polislerin ifadesi alındı

Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes'in karıştığı ölümlü trafik kazasına dair yürütülen soruşturmada polislerin ifadesine başvuruldu.

İzmir, Aydın Otoyolu'nda geçen 22 Eylül'de meydana gelen, yazar ve senarist Emrah Serbes'in kendisinin yaptığını 6 gün sonra itiraf ettiği kazayla ilgili yeni gelişmeler çıkmaya devam ediyor. Savcının talimatıyla yapılan incelemede, Kenan Doğru'nun vücudunda emniyet kemeri izi olmadığı belirlenirken, kazaya bakan polisler bilgilerine başvurulmak üzere ifade verdi.

Polislerin ifadesine başvuruldu

Soruşturmayı sürdüren savcının talimatıyla, kaza tutanaklarını tutan polislerin ifadesine başvuruldu. Savcıya ifade veren polisler, kazadan sonra yaşananlar ve tutanaklar hakkında geniş bilgi verdi. Kazadan sonra tutulan kaza tutanaklarına göre kusurlu Emrah Serbes bulunmuştu. Tutanakta Serbes'in kullandığı araçta çarpma noktasından önce herhangi bir fren izine rastlanılmadığı belirtilirken kazaya etken olabilecek yol sorununun olmadığının da ifade edildi. Kazada Emrah Serbes'in kullandığı araç için "Bu kazanın oluşumunda 34 NT 5005 plakalı hususi otomobili kullanan Kenan Doğru, 2918 sayalı K.Y.T kanununda yer alan sürücülere ait ihlallerden 56/1C (önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli mesafeden izlememek) kuralını ihlal ettiği, diğer araç sürücüsünün herhangi bir kusurunun bulunmadığı kaza yerinde yapılan ölçüm inceleme ve sürücü beyanından anlaşılmıştır" denildi.

Kenan Doğru’nun vücudunda emniyet kemeri izi olup olmadığı incelendi. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede, Doğru’nun vücudunda emniyet kemeri izine rastlanmadı.