Zirve Yayınevi’nde 3 kişiyi boğazlarını keserek öldüren zanlıların yargılandığı davada, sanık Emre Günaydın’ın sevgilisi Turna Işıklı, olaydan bir gün önce Günaydın’a çektiği mesajda...

Malatya’da Zirve Yayınevi’nde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın on birinci duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Tutuklu sanıklar Emre Günaydın (19), Salih Gürler (20), Abuzer Yıldırım (19), Cuma Özdemir (20) ve Hamit Çeker (19), jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Duruşmaya, öldürülen Alman Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Susanna Geske, sanık yakınları, müdahil avukatlar, sanık avukatları, yerli ve yabancı basın mensupları katıldı. Davanın bir numaralı sanığı Emre Günaydın’ın kız arkadaşı, mahkemede verdiği ifadede Günaydın’a cinayetlerden bir gün önce buluşmak için mesaj çektiğini ve cevap olarak “O gün sorguda olacağım” şeklinde bir mesaj aldığını söyledi.

 

MALATYA’DA 40 KİLİSE EV

Duruşmanın birinci bölümünde tanıklar Abdullah Mahmut Budaş ile Emre Günaydın’ın kız arkadaşı Turna Işıklı dinlendi. Tanık Mahmut Budaş, olay öncesi sanıklardan Cuma Özdemir ile konuştuğunu anlattı. Budaş, sanık Özdemir’in kendisine “Malatya’da 49 kilise ev var. Bunlarla ilgili çalışma yapacağız” dediğini söyledi. Tanık Budaş, işin içinde başka kimler var yönündeki soru üzerine sanığın Emre Günaydın’ın adını verdiğini de açıkladı.

İkinci tanık olarak dinlenen Emre Günaydın’ın kız arkadaşı Turna Işıklı ise baskından bir gün önce Emre Günaydın’a buluşmak için mesaj çektiğini anlattı. Tanık Işıklı, Günaydın’dan gelen yanıtta “O gün sorguda olacağım” yazdığını söyledi.