En az gülen ülke Türkiye

HABER MERKEZİ

Uluslararası araştırma şirketi Gallup, 116 ülkeden yaklaşık 160 bin kişiyle gerçekleştirdiği Dünya Duygu Araştırması’nın sonuçlarını yayımladı. Araştırmada katılımcılara “Öfkeli misiniz?”, “Stresli misiniz?”, “Hayattan keyif alıyor musunuz?”, “Dün hiç gülümsediniz mi?” gibi sorular soruldu.

Yanıtlara göre Türkiye, öfke duygusunu en çok yaşayan ülkeler arasında Irak’tan sonra ikinci oldu. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 44’ü “Son bir gün içinde öfke duygusunu hissettiniz mi?” sorusuna ‘evet’ yanıtını verdi. ‘Hayır’ diyenlerin oranı ise yüzde 55 oldu.

Türkiye ‘en stresli’ ülkeler arasında da dördüncü sırada yer aldı. Ankette son bir günde stres duygusunun en çok hissedildiği ülkeler Peru, Lübnan, Ekvador, Türkiye ve Yunanistan olarak sıralandı.

Hayattan keyif alma duygusunu en çok hisseden ülke Danimarka olurken, Türkiye hayattan en az keyif alan ikinci ülke olarak kaydedildi. Hayattan en az keyif alan ülkeler Lübnan, Türkiye, Malta, Benin ve Namibya olarak tespit edildi. Türkiye, 'en az gülümseyenler' endeksinde ise 'birinciliği’ kimselere kaptırmadı. "Bir gün önce herhangi bir şeye gülümsediniz veya kahkaha attınız mı?" sorusuna en çok 'hayır' yanıtı Türkiye'den çıktı. Ankete göre, en çok gülümseyen ülkeler Senegal, Paraguay, Sri Lanka, İzlanda ve Güney Afrika. En az gülümseyen ülkeler ise Türkiye, Bangladeş, Nepal, Lübnan ve Sırbistan.