Başakşehir’in puan kaybıyla zirveye yaklaşmak için iyice iştahlanan Beşiktaş, son 9 maçında sadece 1 yenilgi alan Ankaragücü’nü konuk etti. Cezasını tamamlayan Caner ilk 11’de, sakatlığını atlatan Quresma ve Adriano ise kulübede yerini almıştı. Beşiktaş maçın başlarında golcüsü Burak Yılmaz ile öne geçti. Burak takıma devre arasında katılmasına rağmen takımın en golcü ismi durumunda. İnsan ister […]

En dış kulvardan Beşiktaş geliyor!

Başakşehir’in puan kaybıyla zirveye yaklaşmak için iyice iştahlanan Beşiktaş, son 9 maçında sadece 1 yenilgi alan Ankaragücü’nü konuk etti.

Cezasını tamamlayan Caner ilk 11’de, sakatlığını atlatan Quresma ve Adriano ise kulübede yerini almıştı.

Beşiktaş maçın başlarında golcüsü Burak Yılmaz ile öne geçti. Burak takıma devre arasında katılmasına rağmen takımın en golcü ismi durumunda. İnsan ister istemez sezona Burak ya da onun ayarında bir golcüyle başlansa ne olurdu diye düşünüyor.

Erken gelen gol Ankaragücü’nün oyun planlarını bozsa da iştahını kaçırmadı. Ara transferin son günü takıma katılan oyuncularla Ankaragücü’nü yeniden dizayn eden Mustafa Kaplan, her türlü övgüyü hak ediyor. Beşiktaş’a bu sezon kalesinde en fazla isabetli şut gördüğü ilk yarıyı yaşattılar. Karius hata yapmayınca Beşiktaş ilk yarıyı önde tamamladı.

Adeta final maçı havasında başlayan karşılaşmada, takımlar maç boyunca da vites küçültmedi.

İkinci yarıya diken üstünde başlayan Beşiktaş’ı rahatlatan gol Vida’dan geldi. Hırvat stoper, topu rakibinden kazanarak başlattığı atakta topa en son dokunan oldu.

İkinci golün ardından Kaplan, Sedat Ağçay – Moulin değişikliği yaparak oyuna müdahale etmeye çalışsa da bu değişikliğin etkilerini görmeye fırsat bulamadan Burak Yılmaz penaltıdan attığı golle farkı üçe çıkarttı.

Üçüncü golün ardından dağılan Ankaragücü toparlanma sinyalleri verdiği dakikalarda VAR marifetiyle penaltı kazandı. Kusursuz performans gösteren Karius, Boyd’un vuruşunda gole izin vermedi, ancak hakem penaltı atışının tekrar edilmesine karar verince, Sacho hata yapmadı.

Bu gole Beşiktaş’ın cevabı gecikmedi. Son haftaların formda ismi Ljajic, maça sol kanatta başlayan Güven Yalçın’ın yerine giren Kagawa ile yaptığı duvar pasının ardından genç kaleci Altay’ı dördüncü kez çaresiz bırakıyordu.

Maçın son bölümlerinde tempo hiç düşmedi, taraflar girdikleri pozisyonları golle sonuçlandıramayınca maç 4-1 sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakalayarak lider ile puan farkını üçe indirdi.