Bu, elbette benim iddiam değil. Gezici Araştırma böyle söylüyor. Güya sokağa çıkıp vatandaşla konuşmuşlar.. “En güvenilir siyasetçi kim” diye sormuşlar. Birinci sırada da Süleyman Soylu çıkmış. Üçüncü sırada Tak-Şak Paşa Versiyon 2 Hulusi Akar.. Altıncı sırada gazetecilerin bile adını hatırlamakta zorlanacağı MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız.. Hatta aşağılarda bir yerlerde Cem Uzan falan var. […]

Bu, elbette benim iddiam değil. Gezici Araştırma böyle söylüyor. Güya sokağa çıkıp vatandaşla konuşmuşlar.. “En güvenilir siyasetçi kim” diye sormuşlar. Birinci sırada da Süleyman Soylu çıkmış.

Üçüncü sırada Tak-Şak Paşa Versiyon 2 Hulusi Akar.. Altıncı sırada gazetecilerin bile adını hatırlamakta zorlanacağı MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız.. Hatta aşağılarda bir yerlerde Cem Uzan falan var.

Yani, Murat Gezici kusura bakmasın ama ciddiye alabileceğim bir liste değil.

Ama, birinci ismin “NEDEN BİRİNCİ SIRADA OLDUĞU” sorusu listeyi ilginç kılıyor. Sahiden, Süleyman Soylu nasıl / neden / ne alaka Türkiye’nin en güvenilir siyasetçisi?

Vaktiyle (listenin ikincisi) Özgür Özel, O’nun için hayli köşeli bir iddiada bulunmuştu:

“Süleyman Soylu, Erdoğan sonrası AKP için genel başkan projesidir. Bu, yaklaşık 9-10 yıllık bir FETÖ projesidir.”

Gezici’nin araştırmasını gördükten sonra aklıma bu “iddia” geldi. Ancak, Soylu’yu aklıma düşüren bir başka şey daha var: İstanbul’un ana arterlerinde sık sık karşıma çıkan kocaman bir pankart.

Pankartta Soylu’nun devasa bir portresi ve “güçlü Türkiye” sloganı var.

Erdoğan’ı ya da belediye başkan adaylarını anladık da.. İçişleri Bakanı neden, nasıl bir gerekçeyle “reklama” ihtiyaç duyar ki!

Bu soru işaretleri zihnimde tura çıkmışken, önceski gün Sözcü yazarı Rahmi Turan bir yenisini ekledi:

“Ankara’dan ilginç haberler geliyor. CHP’nin Büyükşehir adayı Mansur Yavaş’ın 7 puan önde olduğu, AKP’nin Başkent’i kaybetme paniğine kapıldığı belirtiliyor. AKP kaynaklarından bana fısıldanan şu: Sayın Özhaseki, sağlık sorunları gerekçesiyle ve kendi iradesiyle adaylıktan çekilecek, onun yerine son anda Süleyman Soylu aday yapılacak.”

Soylu sanki her yarışın favorisi gibi anılıyor. Adı sık sık özellikle Ankara için geçiyor. Ancak, gördüğüm kadarıyla onun gözü çok daha yükseklerde. Hem de çok uzun süredir.

Medyadaki en eski / en yakın arkadaşı Mahmut Övür’ün 2000’li yılların başından bu yana dikkat çektiği.. Hatta gözümüze soktuğu bir isim, Soylu.

O kadar ki, Soylu daha AKP’de değilken bile “AK PARTİ’DE SÜRPRİZ İSİM” başlığıyla yazmıştı: “Eski DYP’li Süleyman Soylu’yu yakında Ak Parti’de görmek kimseyi şaşırtmamalı.”

Tuhaf değil mi!

Daha AKP’de değilken “AKP’nin yükselen yıldız adayı” ilan ediliyor!

İddia edildiği gibi “bir projeden” mi söz etmeliyiz? Dahası, bunun arkasında FETÖ mü aramalıyız? Hem kendisinin hem de medyadaki en büyük desteği Mahmut Övür’ün geçmişteki Cemaat övgülerini mi hatırlamalı / hatırlatmalıyız?

O kadar derine inemeyeceğim. Ama şu kadarını söyleyebilirim; Soylu, bir PROJE olabilmek için çok çalışıyor.

Tıpkı Hitler’in yakın çevresinde -hatta son deminde bile- “ikinci adam” olabilmek.. Onun gücünden güç alabilmek için savaşanlar gibi.. Süleyman Soylu da -en azından şimdilik- İKİNCİ ADAM olmak istiyor.

Medyada ve siyaset sahnesinde artık HERKESİN BİLDİĞİ SIR haline geldi: Erdoğan’ın yakın çevresinde de büyük bir güç savaşı sürüyor. Aslında birden fazla taraf var. Ancak son zamanlarda iki isim diğerlerinden daha öne çıktı: Berat Albayrak ve Süleyman Soylu.

Mutlaka izlemişsinizdir: Süleyman Soylu bir mekanda damat Berat Albayrak’la karşılaşıyor. Yanından geçerken de omuz atıyor. Yüzünde keyifli bir gülümsemeyle!

O ilginç sahnede somutlaşan yarışı hangisi kazanır, kimbilir!

Berat Bey malum. Kendisini kayınbabasına ispat edebilmek için yırtınan bir çırak.

Süleyman Soylu ise güvenlik / demokrasi / parlamento / insan hakları vs. vs. deyince aklına sadece POLİS GÜCÜ gelen.. Hatta o gücün bir taciz aracı olarak kullanılmasında sakınca görmeyen.. Dün hakaret ettiği Erdoğan’a bugün aynı hararetle övgüler düzen bir hırs topu. Ve neymiş efendim!! Türkiye’nin en güvenilir siyasetçisi!!!!