Bir süredir yazılar gecikiyor. Tembellikten değil, çok iş var, ondan… yok ya bildiğin tembellikten galiba ya da bilmiyorum. Neyse ki beni kaçırarak çok da bi şey kaçırmadınız. Bazen kaçırmak da iyi gelir.

» Referandum tarihi açıklandı. Günlerce Nusret’in dinlendirdiği etleri gibi mecliste bekletildi, sonra reyizzz de biraz bekletti, belki arada #saltbae. Şimdi de tarih açıklandı. Bari meclisten yangından mal kaçırır gibi geçirmeseydiniz, biraz konuşsaydık.
» Yeni Anayasa önerisinin tuhaflıkları ve “arka kapıları” gün geçtikçe açığa çıkıyor. Hazırlanırken tek bir kişi dışında kimseye sorulmadığından yapıldığından olacak, her yeni gün yeni önerinin “arıları” ortaya çıkıyor. Kimse mevzuyu bilmiyor ki, yavaş yavaş kafası geliyor yeni önerinin… Mesela başkan seçildim… Partimde kıl olduğum vekiller var, zamanında onları da zaten ben seçmiştim ama bi şey olmuş, Bahçeli gibi karar değiştirmişler belki de. Neyse, ben başgan olarak ne yapıyorum? Hemen bunları yardımcım olarak atıyorum. Nasıl olsa yeni öneride başganın böyle bir keyfiliği var. Dilersem Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’i bile başkan yardımcılığına atayabiliyorum. Bir sayı sınırı yok. Hah, yardımcı olan bana kıl vekillerin ne oluyor? Vekillikleri düşüyor, ertesi gün de bunları yardımcılıktan atıyorum. Hoop silindi gitti bana kıl olan vekil.

» Mesela “Ya bu yeni süstem her süstemden daha çok denetlenmeye, hak sormaya açık yoo!” diyorlar ya, işte onun sadece “Yoo” kısmı gerçek…

» Ya düşünsene yine ben başgan olmuşum. Bunlar benim ayağımı kaydırmak için gensoru filan fişekleyecekler. Tam bunlar mecliste gensoruyu sararken, ben alıyorum bunları yardımcım olarak. Tak yine atıyorum ertesi gün işten. Bana karşı oy kullanacak vekil kalmayana kadar bunu yapıyorum. Bu iş böyle. Kimse bürokrasiye ayak bağı olmasın. Taktik maktik yok: Baş-gan-lık!

» Ya da tam bunlar gensoru filan verecek. Çat gidiyorum onlardan önce meclise… Direkt aç kapa yapıyorum meclisi. Böyle bir yetkim de var. Kafama göre kapatabiliyorum. Açıyorum… Açıyorum… Sonra kapatıyorum…. Biraz kapalı bekliyorum mesela… Aynı şeyi ancak 360 vekil ellerini kollarını toplarsa yapabiliyor. Olm başganlık güzel bi sistem galiba? Ya ne sandıng?

» Başganlık kesin güzel. Mesela başgan olursam istediğim sayıda başgan yardımcım olacak. Bunlar bakan modeli…. Bu ekipten benim dışımda kimse hesap soramıyor. Vekiller sözlü soru bile soramıyor bunlara. Hani bakanlara gensoru vb var ya… Onları komple unut. Ya zaten benim vekilim işini bilir. Şakacı Egemen’e gensoru verildi de ne oldu? Meclisten geri sekti… Başganlık iyi galiba… İlk olarak eski Playboy modeli bir yardımcı seçerim. Kimse de “Abi neden?” diyemez. Sonra da 40 tane ayrı yardımcı seçerim. Ali Baba ve Kırk Yardımcılar gibi… Açıl susam açıl.

» Başganlık harbiden iyi. Mesela meclisin bütçe üzerinde herhangi bir söz söylemesi filan yok. Keyfimin bütçesi değil mi? Bütün bütçeyle at yarışı oynarım gerekirse. Kim ne diyecek? Zaten beni soruşturmaya, yargılamaya kalksan ne olacak? Birincisi zaten beni yargılaman için imkansız sayıda vekilin “Ya tamam artık buna da yeter” demesi gerekiyor. Ki o vekiller vekil olarak kalacak mı bana böyle şekil şükül yaparken, onu da sen düşün. Açıl bütçe açıl.

en-guzel-bir-sistem-basganlik-245243-1.

» Haydi diyelim size avans verdim, hiçbir vekili kovmadım. Yargılayın bakalım beni. Ya arkadaş beni yargılayacak hakimlerin zaten hepsine yakınını ben atadım. Geri kalanını da benim seçtiğim vekillerden oluşan ekip seçti. Hukukun üstünlüğüne güveniyorum. Beni seçtiğim hakimlere emanet edin. Bakın ben de adalet önünde sizin kadar eşitim. Sizden çok eşitim aslında. Çünkü başganlık iyi bir şey.

» Son bir şey daha. Eğer beni başgan seçerseniz tek bir imzayla sendikaları kapatabilir, grevleri yasaklarım…. Nedir yani? Bana bi şey diyebilir misiniz? Tek hareketime bakar kıdem tazminatını kaldırma ya da toplu iş sözleşmelerini askıya alma… Tepemi attırmayın “gerektiğinde” ücretleri dondurma yetkisi de bende artık. Başganlık çok güzel, gelsene.