Devlete olan borçlar için kapsamlı bir yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçları kapsayan pakete göre yapılandırılabilecek. Paket, önümüzdeki hafta başında Kabine toplantısında değerlendirilecek, toplantı sonrası AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları açıklayacak.

'En kapsamlı' borç yapılandırma paketi geliyor
Fotoğraf: Depophotos

İktidarın seçime yönelik olduğu değerlendirmeleri yapılan düzenlemelerine bir yenisi daha eklendi.

BAĞ-KUR yapılandırma 2022, vergi yapılandırma 2022, SGK borç yapılandırma 2022, trafik cezası yapılandırma 2022, KYK kredi borcu yapılandırma 2022 ve daha fazla detay haberde…

Kulislere yansıyan bilgilere göre kapsamlı bir borç yapılandırma paketi hayata geçirilecek. Buna göre 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak.

Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma yapılabilecek. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak.

Belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma kapsamında olacak.

TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme seçenekleri sunulacak. Yüzde 90'a kadar borçların silinmesi bekleniyor. Belirli tutarın altnda olan borçların tamamının silinmesi de söz konusu olabilir.

Yapılandırma paketi pazartesi günü Kabine'de masaya yatırılacak. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paketin ayrıntılarını açıklaması bekleniyor.

Paketin en geç şubat ortasında yasalaşması bekleniyor.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA OLACAK?

• Maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar

• Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri

• Motorlu taşıt vergileri

• Trafik cezaları

• Nüfus cezaları

• Askerlik cezaları

• Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları

• Gümrük cezaları

• Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından takip edilen sigorta primleri

BORÇ YAPILANDIRMASI NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırma başvurusunu yapabilmeniz için ilk önce güncel borcunuzu sorgulamalısınız. Borç yapılandırma başvurusunu sadece güncel vergi borcu bulunan kişiler yapabilir. Güncel borcunuz varsa, başvuru için belirlenen tarihler içerisinde dilekçe doldurarak bizzat devlet dairelerine giderek, e-posta ile yollayarak veya internet üzerinden T.C kimlik numaraları ile başvurularını yapabilirler. İnternet üzerinden başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden yapabilirsiniz.