En sevdikleri kısma gelindi: Kanal İstanbul ihale aşamasında

Politika Servisi

Türkiye ile Katar arasında ‘Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı’ da imzalandı. Böylece iki ülkenin su yönetimi alanında işbirliği yapmasının amaçlandığı bildirildi.

Katar ile “su yönetimi” alanında yapılacak işbirliği anlaşmasının detayları açığa çıkarken Erdoğan dün cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı,

Kanal İstanbul hakkında konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzmanların ekolojik yıkım getirir dediği Kanal İstanbul’un ihale aşamasına geldiğini söyledi: “Katar Emiri’nin Türkiye ziyareti, aslında atılan bu adımlardan bir tanesidir. Biliyorsunuz 11 anlaşma imzalandı. Önümüzde bizim en büyük proje, benim ‘Çılgın Projem’ dediğim, Kanal İstanbul Projesi’dir. Kanal İstanbul ile ilgili yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel bunlar var. Yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Bunların içerisinde dikkate değer, bir numaralı proje, Kanal İstanbul Projesi’dir. Projenin mimari boyutu hazırdır, bunun yanında teknik bütün boyutlar hazırdır. Artık işin ihale safhasına gelmiştir.”

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıkmıştı.

KANAL İSTANBUL’UN SONU GELMİŞTİR

en-sevdikleri-kisma-gelindi-kanal-istanbul-ihale-asamasinda-810370-1.Öte yandan Erdoğan’ın Kanal İstanbul sözlerinin ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır. Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir. Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul’un sonu gelmesin diye, İstanbul’un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.