Endonezya'da 5 bin Çinlinin bulunduğu bir sanayi tesisinin tedbir amaçlı karantinaya alındığı açıklandı

Endonezya'da 5 bin Çinlinin bulunduğu sanayi tesisi karantinaya alındı

Endonezya'da yaklaşık 5 bin Çinli işçinin bulunduğu sanayi tesisi, yeni tip koronavirüse (2019-nCoV) karşı tedbir amaçlı karantina altına alındı.

Jakarta Post gazetesinin haberine göre, yeni tip koronavirüs salgınına karşı Sulawesi Adası'nda aralarında, yaklaşık 5 bini Çinli, 43 bin işçinin bulunduğu PT Indonesia Morowali Sanayi Tesisi'ne giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Nikel ve paslanmaz çelik üretiminin yapıldığı, çoğunluğu Şanghay merkezli Çinli bir şirketin kontrolündeki sanayi tesisinde, yazılı belge olmadan işçilerin giriş ve çıkışlarına izin verilmediği belirtildi.

Şirketin Sözcüsü Dedy Kurniawan, tesisteki çalışanlara yönelik tıbbi testlerinin sürdüğünü ve şu ana kadar herhangi bir işçide virüse rastlanmadığını aktardı.

Ülke içi ya da yurt dışından personelin tesise girişinin de yasaklandığını belirten Kurniawan, tesisin giriş noktasına termal tarayıcılar konulduğu bilgisini paylaştı.

HUBEY EYALETİNDEKİ ENDONEZYALILAR YARIN TAHLİYE EDİLECEK

Bu arada Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Hubey eyaletindeki yaklaşık 250 Endonezyalıyı bölgeden tahliye edecek uçağın yarın başkent Cakarta'dan kalkacağını açıkladı.

Tahliye uçağının nereye ineceği henüz açıklanmazken, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, tahliye edileceklerin en az 14 gün karantina altında tutulacağını kaydetti.

Şu ana kadar yeni tip koronavirüsün tespit edilmediği ülkede, söz konusu virüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan 10'a yakın kişinin sağlık merkezlerinde gözetimi devam ediyor.

Ülkede, Lion Havayolları Çin uçuşlarını durdurma kararı alırken, Endonezya-Vuhan seferi olan hava yollarının uçuşları da iptal edilmişti.

KORONAVİRÜS SALGINI

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Malezya, Filipinler, Vietnam, Kamboçya ve Nepal, Hindistan, Sri Lanka da ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla ABD, Kanada, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Finlandiya'ya sıçramıştı.

Bu sabah itibarıyla Çin'de etkili yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 213'e, virüs bulaşan kişi sayısı 9 bin 692'ye yükseldi.