Endonezya Parlamentosu, ceza kanununda yaptığı düzenlemeyi kabul ederek evlilik dışı cinsel ilişkiyi suç saydı. Yasa, hem yurttaşları hem de yabancı turistleri kapsıyor. Yasayı ihlal edenler hakkında ise bir yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Endonezya'da evlilik dışı cinsel ilişkiyi suç sayan kanun teklifi kabul edildi
Fotoğraf: Pixabay

Endonezya Parlamentosu, tartışmalara yol açan evlilik dışı cinsel ilişkiyi suç sayan kanun teklifini geçtiğimiz Salı kabul etti.

Associated Press’te (AP) yer alan habere göre, parlamentoda kabul edilen yeni düzenlemeye göre, hem Endonezya vatandaşları hem de ülkeye gelen turistler için evlilik dışı cinsel ilişki yasak kapsamına alındı.

AP'nin ulaştığı ceza kanununa göre, evlilik dışı cinsel illişki için 1 yıla kadar hapis cezası öngörülürken, evlilik dışı birlikte yaşam için de 6 aya kadar hapis cezası verileceği belirtiliyor.

Evlilik dışı cinsel ilişki suçlamalarının eşleri, ebeveynleri veya çocukları tarafından yapılan polis raporlarına dayanması gerektiği ifade ediliyor.

Ayrıca kanun metninde, doğum kontrolünün teşvik edilmesi ve 'dine küfretmenin' de yasa dışı olduğu belirtiliyor.

ULUSAL İDEOLOJİYE HAKARET YASAĞI

Parlamentoda onaylanan kanun metni, görevdeki cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısına, devlet kurumlarına ve ulusal ideolojiye hakaret yasağını yeniden düzenliyor. Görevdeki bir cumhurbaşkanına yönelik hakaretlerin cumhurbaşkanı tarafından rapor edilmesi gerekiyor ve üç yıla kadar hapis cezasına yol açabiliyor.