Endonezya’da irtibatın kesildiği Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı. Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, uçağın içinde 12 kişilik mürettebat ve 50 yolcunun bulunduğunu bildirdi.

Endonezya'da irtibatın kesildiği yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı

Endonezya’da Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, yaptığı açıklamada, Sriwijaya Havayolları’na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağı ile irtibatın sağlanamadığını aktardı.

Kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra uçakla irtibat kurulamadığını kaydeden İriwati, en son iletişimin yerel saatle 14.40 olduğu bilgisini paylaştı.

endonezya-da-yolcu-ucagi-ile-irtibat-kesildi-827021-1.

UÇAK KOORDİNATININ BELİRLENMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI

İriwati, başkent Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalanan uçağın koordinatının belirlenmesi ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

UÇAĞIN DENİZE DÜŞTÜĞÜ AÇIKLANDI

Endonezya’da irtibatın kesildiği Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı.

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, düzenlediği basın toplantısında, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ve 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta’nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü belirtti. Sumadi, uçağın düştüğü bölge genelinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bilgisini paylaştı.

En son iletişimin yerel saatle 14.40'ta yapıldığı uçağın başkent Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığı açıklanmıştı. Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'nda yetkililer çalışma başlattı.

endonezya-da-yolcu-ucagi-ile-irtibat-kesildi-827020-1.

(AA)