Enerji Sen’den yetki itirazı yapan şirkete tepki

Haber Merkezi

DİSK’e bağlı Enerji Sen, yetkili sendika olmasına rağmen yetki itirazında bulunarak 3 işçiyi işten çıkaran Konya Biyogaz şirketinin önünde basın açıklaması yaptı. Sendika adına basın açıklamasını okuyan işçi Bayram Kaynar, “Konya Biyogaz şirketini yaptığı bu yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz. İlk olarak atılan işçilerin geri alınarak iş başı yapmalarını, ikinci olarak yeni işten çıkarmaların yaşanmamasını, son olarak yetki itirazının geri çekilmesini ve bir an önce görüşmelere başlanmasını talep ediyoruz” dedi.

Enerji Sen Örgütlenme Uzmanı Ozan Erbaş, şunları söyledi:

“Bundan bir ay önce örgütlenme sürecine başladığımız Konya Biyogaz’da hukuki olarak yetki sürecimiz tamamlanmıştı. Yetki sürecimiz tamamlandıktan sonra işverenin hukuksuz bir biçimde yetkimize itiraz etmesi ve üç arkadaşımızın işten çıkartılması üzerine Konya Biyogaz’ın önünde basın açıklaması gerçekleştiriyoruz. İşvereni yaptığı hukuksuzluktan geri dönmeye, atılan işçi arkadaşlarımızı geri almaya, yetki sürecinden itirazını geri çekmeye davet ediyoruz. Biz burada hukuksuz bir şey yapmıyoruz, hukuka aykırı bir şey yapmıyoruz. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Anayasa’nın bize vermiş olduğu bu hakkı kullanıyoruz. Sizler hukuksuzluk yaparak anayasaya karşı davranıyorsunuz. Sizler hukuksuzluk yaparak bu memleketin iş kanuna aykırı davranıyorsunuz. Sizin hukukunuz hukuksuzluk olmuş, işçi sömürüsü düzeniniz olmuş, bu şekilde düzeninizi devam ettiriyorsunuz. Bu düzen böyle devam etmeyecek. Atılan işçi arkadaşlarımızı geri alın diyoruz.”

DİSK Enerji Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman “Bundan sonra hukuki mücadelemiz devam edecek. Ama hukuki mücadele devam ederken taleplerimiz doğrultusunda bir adım atılırsa zaten bu işin huzur içinde çözüleceğini söyledik. Er ya da geç sonunda kazanan işçi olacak” dedi.