Enerji-Sen, kadınları taciz eden Genel Başkan Ali Duman'ı ihraç etti

DİSK'e bağlı Enerji-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Ali Duman'ın bir alışveriş merkezinde kadınların görüntülerini cep telefonuyla çekerek taciz etmesi nedeniyle sendikadan ihraç ettiğini duyurdu.

ETHA'nın haberine göre Enerji-Sen Merkez Yönetim Kurulu'nun imzasıyla sendikanın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, ihraç gerekçesi ahlaki nedenler olarak tanımlarken, Duman'ın işlediği suçun tam açıklanmasının yapılmaması dikkat çekti.

Sendika ihraç gerekçesini şu ifadelerle sundu: "Sendikamızın Mart 2013'teki 2. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa seçilen Ali Duman'ın; DİSK, sendikamız Enerji-Sen ve işçi sınıfı mücadelesi ilkeleriyle bağdaşmayan ahlaki nedenlerle sendikamızla ilişkisi kesilmiş ve söz konusu kişi Yönetim Kurulumuzun talebi üzerine 25 Haziran 2015 tarihi itibariyle görevinden istifa etmiştir. Ali Duman'ın bu tarih itibariyle sendikamızla hiçbir ilişkisi kalmamıştır."

Sendika Merkez Yönetim Kurulu, en kısa sürede Genel Kurul toplayacağını da duyurdu.

Tacizci Ali Duman, bir alışveriş merkezinde cep telefonu ile kadın doktorun görüntülerini çekerken yakalındı. Durumun farkedilmesi üzerine gözaltına alınan Duman'ın cep telefonunda yapılan incelemelerde çok sayıda kadını taciz ettiğine dair görüntüler bulundu.

Duman hakkında soruşturma başlatılırken, işçiler ve sendika yönetimi olaya tepkilerini dile getirmişti.