Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen elektrik tüketicileri, Ağustos ayı itibarıyla “Yeşil Enerji” tarifesine geçebilecek.

Enerjide ‘Yeşil Tarife’ dönemi başlıyor

Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen yurttaşlar için ‘Yeşil Tarife’ dönemi başlıyor. Elektrik tüketicileri, Ağustos ayı itibarıyla isterlerse “Yeşil Enerji” tarifesine geçebilecek.

İHA'nın aktardığına göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yeşil Tarife’nin (YETA) 1 Ağustos itibarıyla devreye alınacağını aktararak, “Başlayacak olan Yeşil Tarife ile yenilenebilir enerjide büyük dönüşüme yeşil ışık yakmış olacağız. Ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız kendi kullanacakları elektriğin kaynağını belirleme imkânına kavuşacak” dedi.

YAZILI BAŞVURU İLE GEÇİLECEK

Yeşil Tarife’nin nasıl kullanılacağına değinen Bakan Dönmez, “Vatandaşlarımız yazılı olarak ilgili tedarik şirketine başvuruda bulunarak Yeşil Tarife'ye geçebilirler. Talep tarihinin içinde bulunduğu dönem sonundaki faturayı takip eden ilk fatura döneminde de yeni tarifelerini kullanmaya başlayabilecekler. Vatandaşlarımız bir takvim yılı içerisinde en fazla iki kere Yeşil Tarife'ye geçme talebinde bulunabilecek” ifadelerini kullandı.

YEŞİL ENERJİ TÜRLERİ

Yeşil enerji olarak nitelendirilen kaynaklar şu şekilde:

►Rüzgar Enerjisi

►Hidroelektrik enerji

►Güneş Enerjisi

►Jeotermal

►Biolojik artıklarlardan üretilen enerji