Yayınladığı yeni yıl mesajında ekonomiye ilişkin mesajlar veren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarın çalışanların refah kayıplarını 'yüksek oranlı artışlarla' telafi ettiklerini ve hayat pahalılığı konusunda halkı yalnız bırakmadıklarını iddia etti.

Enflasyonu unuttu: Erdoğan'dan ekonomi vurgulu yeni yıl mesajı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarın yurttaşları hayat pahalılığı konusunda yalnız bırakmadığını öne sürdü.

Erdoğan, yeni yıl için yayınladığı video mesajında, Cumhuriyet'in ilk yüzyılının geride bırakılıp yeni yüzyılına adım atılacağı bir döneme girildiğini söyledi. Ülkede yaşanan hayat pahalılığını kabul eden Erdoğan, halkı pahalılık karşısında yalnız bırakmadıklarını savundu. Erdoğan, "Vicdan sahibi herkes kabul edecektir ki aynı zamanda bu ülke tarihinin en yüksek istihdam oranına, en yüksek üretim gücüne, en yüksek ihracat rakamına da aynı dönemde ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

"REFAH KAYIPLARINI GİDERDİK"

İstihdamı artırarak herkesin gelir sahibi olmasını sağladıklarını, çalışanların refah kayıplarını 'yüksek oranlı artışlarla' telafi etmeye çalıştıklarını savunan Erdoğan, "Şayet bugün Türkiye, yaşadığı onca saldırıya, dünyayı kasıp kavuran onca krize rağmen hala dimdik ayaktaysa, bunu verdiğimiz kararlı mücadeleye, uyguladığımız özgün siyaset ve ekonomi politikasına borçludur" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini ilan etmesinden hemen sonra yaşanan ekonomik, toplumsal ve siyasi olayları "uluslararası sabotaja kadar uzanan ve dört bir yandan yapılan saldırılar" olarak niteleyen Erdoğan, "2023 hedeflerimizden de asla geri adım atmadık" diye konuştu.

"EKONOMİK TETİKÇİLERİ KENDİ PROGRAMLARIMIZLA HÜSRANA UĞRATTIK"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100'üncü yılının sevincini, inşallah, 29 Ekim 2023'te hayal ettiğimiz şekilde coşkuyla yaşayabileceğiz. Ayrıca 2023, milletimize 12 yıl önce verdiğimiz bir sözün de miladıdır. Ülkemizin en iddialı demokrasi ve kalkınma vizyonlarından biri olan 2023 hedeflerimizi milletimizin takdirine sunup onayını aldığımız 2011 seçimlerinden beri, bu sözümüzü yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Türkiye'nin 2023 hedeflerini ilan etmesinden hemen sonra başlayan ve bugüne kadar kesintisiz süren hadiseler, bir yönüyle de bu adımla ne kadar çok güç odağını ürküttüğümüzün ifadesidir. Her ikisi de 2013'te yaşanan Gezi olaylarından 17-25 emniyet-yargı darbe girişimine, PKK'nın çukur eylemlerinden DEAŞ'ın sınırlarımızı tacizine, 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsünden 2018'de ekonomimizi hedef alan uluslararası sabotaja kadar dört bir yandan sayısız saldırıya maruz kaldığımız bu kritik dönemde, verdiğimiz çok yönlü mücadele yanında, 2023 hedeflerimizden de asla geri adım atmadık. Tam tersine milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, terörle mücadele stratejimizi tehditleri kaynağında yok etme yönünde genişleterek, teröristleri açtıkları çukurlara gömerek, darbecilerin başını ezerek, ekonomik tetikçileri kendi programlarımızla hüsrana uğratarak, küresel krizleri fırsata dönüştürmek için ülkemizin kaynaklarını tam kapasite harekete geçirerek, velhasıl beraberce var gücümüzle mücadele ederek, 2023 hedeflerimizin kılavuzluğunda yolumuza hep devam ettik. Hiç şüphesiz, 2021'in son aylarında başlayıp 2022 boyunca süren ekonomik sıkıntılar, hepimizin canını sıkmıştır."

Erdoğan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını, bu büyük hamlenin temeli, başlangıcı, besmelesi olarak görüyoruz. Yani, yeni başlıyoruz. Amacımız, bu başlangıcı en iyi ve etkin şekilde yaparak, gençlerimize Türkiye Yüzyılı'nı, hedeflerimize, hayallerimize, medeniyet ve tarih mirasımıza uygun şekilde başarıya ulaştırabilecekleri bir ülke bırakmaktır. Bu duygularla geride bıraktığımız 2022'yi uğurluyor, 2023'te milletimizin her bir ferdine ve tüm insanlığa barış, huzur, refah, esenlik dolu bir yıl diliyorum. Allah'a emanet olun. Kalın sağlıcakla."