"Engelleri halkımızla beraber aşıyoruz"
CHP’li belediye başkanları Ordu’da bir araya geldi. (Fotoğraf: DepoPhotos)

HABER MERKEZİ

CHP'li belediye başkanları Ordu'da bir araya geldi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, son dönemde CHP'li belediyelerin iktidar tarafından hedef alınmasına ilişkin "Ne yaparsanız yapın, hangi soruşturmayı açarsanız açın; başaramayacaksınız ve hiçbir belediye başkanımıza bir santim geri adım attıramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı, Ordu'da düzenlenen "Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması" programında bir araya geldi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında, otelde yapılan toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yer aldı.

BİZE SÖKMEZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP'li Torun, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş'in 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin konuştu. Belediyelerindeki işe alımların mevzuata uygun olduğunu belirten Torun şunları söyledi:

"İktidar, her türlü engeli çıkarıyor ancak belediyelerimiz tüm engelleri halkımızla birlikte aşıyor. Burada başarılı olamadığını gören iktidar, şimdilerde de baskının dozunu artırmış, artırmaya çalışmış görünüyor. Şunu özellikle iktidara belirtmek istiyoruz; sizin korkutma çabalarınız da itibar suikastlarınız da bize asla sökmez. Bizde korkup, sinecek belediye başkanı da sizin algı oyununuza yenilecek belediye başkanımız da asla yoktur."