Engelli personel alımına imam hatip şartı getirildi
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Hazine’den aldığı dev bütçe ve skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı engelli personel alımında hizmetli kadrosu için ‘imam hatip mezuniyeti’ şartı getirdi.

ANKA’da yer alan habere göre, kamu kurum ve kuruluşları arasında engelli yurttaşlara en fazla kadro açan Diyanet’in 2023 yılı personel alımına ilişkin yayımlanan ÖSYM kılavuzuna göre, ortaöğretim mezunlarının tercih edebileceği kadrolar arasında hizmetli ve memur kontenjanları mevcut. Başkanlık, yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, temizlik, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını, ilaçlamayı yapmak gibi alanları kapsayan ‘yardımcı hizmetler’ sınıfına alacağı personel için, ortaöğretim kurumlarının ‘imam hatip’ alanı ve dallarından mezun olma şartı getirdi.

AYRIMCILIK YAPIYOR

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı, en fazla Diyanet’in engelli kadrosunu talep ettiğini ancak çıkardığı suni ve ayrımcı uygulamalardan dolayı bu kadroyu boş bıraktığını belirterek şunları söyledi: “Engellilerin atamalarında ayrımcılık yapıyor. Personel sayısına göre çok cüzi olan engelli kadrolarının bile doldurulmaması için sanki elinden geleni yapıyor gibi gözüküyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’na müracaat eden, tercih yapan tüm engelli memur adaylarına imam hatip mezunu olma şartı koşuyorlar. Büro memurluğu yapacak bireyin imam hatip mezunu olmasının alakası nedir? Bu, kabul edilemez bir şey.”