Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Demir’in engelli bir yurttaşı darp ettiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Milletvekili Süleyman Bülbül, çıkan görüntülerin ardından soruşturma başlatılıp başlatılmadığını, denetim yapılıp yapılmadığını sordu.

Engelli yurttaşa şiddet uygulayan Faruk Demir, Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, özel gereksinimli bir yurttaşa şiddet uygulayan görüntüleri ile tepki çeken Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir için “Bir çete lideri olduğu, pek çok işitme engelli yurttaşa şiddet uyguladığı ve tehdit ettiği, hakkında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen baskı ile suç duyurularının geri çekildiği, federasyon seçimlerinde mevcut yönetimin seçilmesi yönünde delegeler üzerinde baskı yaptığı tarafıma iletilmiştir” dedi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Bülbül, “Şahısla ilgili çıkan görüntülerin ardından soruşturma başlatılmış mıdır” diye sordu.

ANKA’da yer alan habere göre Bülbül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ayrı ayrı soru önergesi yönelterek konuyu Meclis'e taşıdı.

'NASIL GÖREVDE KALDI?'

Kasapoğlu’na verdiği soru önergesinde Bülbül, “Bakanlığınıza bağlı bu Federasyonun yönetiminde ‘As Başkan’ olarak görev yapan şahsın, bu görevde nasıl bulunduğu, şahsi sosyal medya hesaplarında da yayınlanan bazı şiddet içerikli görüntülerin nasıl fark edilemediği ve bunlara rağmen görevde nasıl kaldığı merak konusudur. Ayrıca bu durum Federasyon faaliyetlerinin de nasıl yürütüldüğü hakkında endişe uyandırmaktadır” dedi.

engelli-yurttasa-siddet-uygulayan-faruk-demir-meclis-gundeminde-865429-1.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül

Bülbül, Gül’e verdiği soru önergesinde de, “Faruk Demir isimli şahıs hakkında şimdiye kadar herhangi bir soruşturma ya da kovuşturma yürütülmüş müdür” diye sordu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Demir’in bir odada kalabalık bir grupla beraber engelli bir yurttaşı darp ettiği görüntüler ortaya çıkmış, olayın ardından Federasyon Başkanı Yakup Ümit Kihtir yaptığı yazılı açıklamada Demir’in ihraç edildiğini bildirmişti.