AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla "Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü yürekten kutluyor, esenlikler diliyoruz" ifadeleriyle yaptığı paylaşımı sildi.

Engelliler Günü'nü 'kutlayan' AKP'li Turan, paylaşımını sildi

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' sebebiyle “Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü yürekten kutluyor, esenlikler diliyoruz. Bir gün değil, her gün yanınızdayız” ifadeleriyle yaptığı paylaşım tepki topladı.

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği’nin kurucu başkanı ve yıllardır bu konuda sivil toplum çalışmaları yapan avukat-aktivist Sedef Erken, Turan’a “3 Aralık kutlanmaz” diye yanıt verdi.

Erken, Turan’a verdiği yanıtta, “Siz bu konuyu belli ki hiç bilmiyorsunuz, partinizin grup başkan vekilisiniz, hiç mi verilen soru önergelerini okumuyorsunuz, hiç mi istatistiklere bakmıyorsunuz, engelli anneleri çalışamıyor, emekli olamıyor, açtık açıyoruz dediğiniz kadrolara atama yapılmıyor, haberiniz yok mu?” dedi.

Söz konusu tweetini silen Turan daha sonra bir paylaşım daha yaptı.

engelliler-gunu-nu-kutlayan-akp-li-turan-paylasimini-sildi-1095862-1.