Engelsiz Pedallar, Kazdağları için pedallıyor

DİLARA ŞİMŞEK

Metalik madencilik faaliyetleri nedeniyle büyük tehdit altında bulunan Kazdağları için “Su ve Vicdan Nöbeti”ne destek büyüyor. Engelsiz Pedal Derneği, tandem bisikletleriyle 14 Ağustos Çarşamba günü İstanbul’dan yola çıkarak yarın gerçekleşecek Fazıl Say konseri için pedal çeviriyor.

Engelli ve engelsizlerin bir arada aktivite yapmaları, sosyalleşmeleri için kurulan Engelsiz Pedal Derneği, ‘tandem bisiklet’ denilen özel bisikletleriyle sayısız gezi yapıyor. İki kişilik bisikletlerin ön tarafına derneğin ‘pedal arkadaşı’ dediği gönüllü, arkaya ise engelli biri oturuyor ve eşzamanlı pedal çeviriyorlar.

engelsiz-pedallar-kazdaglari-icin-pedalliyor-613638-1.

Dernek üyesi görme engelli Baran Altun da bisiklet arkadaşıyla birlikte Bandırma’dan Fazıl Say konseri için yola çıktı. Altun’un fotoğrafını Instagram hesabından paylaşan Say şu ifadelere yer verdi:

“Benim için ne büyük onur, ne büyük mutluluk… Benim için büyük bir hediyedir. Türkiye’nin aydınlanan insanlarını görmek, bunu böyle güzel, böyle derin yaşayacak olmak, bir orman konserinde birlikte hissetmek, tüm hayatımı adadığım müziğime doğa ve yaşamayı direten, yaşamaya inanan koca bir halk ile bütünleşerek, paylaşarak, anlam katmak... “

engelsiz-pedallar-kazdaglari-icin-pedalliyor-613637-1.