CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hastaneye kaldırılan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs‘ün sağlık durumu hakkında, “Bana söylenen beş dakika geç gelse, sayın milletvekilimizi belki de kaybetmiş olacaktık” dedi.

Engin Altay, Hüseyin Örs’ü ziyaret etti: Beş dakika geç gelseydi belki de kaybetmiş olacaktık

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de süren 2023 Yılı Merkezi Bütçe görüşmeleri sırasında AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruklu saldırısı sonrası hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Engin Altay, “Bana söylenen beş dakika geç gelse buraya, sayın milletvekilimizi Allah esirgesin belki de kaybetmiş olacaktık” dedi.

Altay, Hüseyin Örs’ün sağlık durumu hakkında şunları söyledi:

“Halen sevgili Hüseyin Örs yoğun bakımda. Bana söylenen beş dakika geç gelse buraya sayın milletvekilimizi Allah esirgesin belki de kaybetmiş olacaktık. Doktorların söylediği şekliyle söylüyorum. Şu anda yoğun bakımda. Ben de görüşemedim. Tıbbi kurallara saygımız var. Tıp ne emrediyorsa odur. Ailesiyle görüştük, bilgi aldık. Bir iyiye gidiş de var. Pil normale dönmüş. Her şey yolunda şu anda ama halen yoğun bakımda tutulması bizde az da olsa bir endişeye yol açmıyor değil.”

“SİYASETİN YARISI MÜZAKERE YARISI MÜNAKAŞADIR”

Engin Altay, siyasette tartışmanın ve zaman zaman ufak çaplı arbedelerin olmasının normal olduğunu fakat yaşanan bu olayın ufak çaplı bir arbede değil kasıtlı bir saldırı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Mecliste yaşanan olayın ayrıntılarına değinen Altay, “TBMM ve siyaset tartışmaların olmazsa olmazıdır. Siyasetin yarısı müzakere yarısı münakaşadır ama şiddet asla ve asla kabul edilebilir bir şey değildir. Meclis genel kurulunda bazen arbede olabilir böyle olmasını istemeyiz ama olur. Bu arbedede de insanlar ufak tefek fiziki yaralar da alıyor ama bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs’ün zaten içi insan sevgisiyle dolu yani en yumuşak mizaçlı en barışçıl mizaçlı milletvekillerimizden birisi. Kürsüdeki bir başka İYİ Partili milletvekiline AK Partililerin fiziki basıncı üzerine kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma güdüsüyle AK Partililere yapmayın demek üzere orada iken bahse konu saldıran milletvekili özel olarak başka bir noktadan Hüseyin Örs’ü hedef alarak gelip direkt Hüseyin Örs’ün yüzüne açık bir fiziki yumruklu saldırı gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

“ZAFER IŞIK EN SALDIRGAN VEKİLLERDEN BİRİ”

Engin Altay, Zafer Işık’ın TBMM’deki en saldırgan milletvekillerinden biri olduğunu ifade etti. Altay konuyla ilgili olarak, “Bu bir arbedede yaşanmış kaza değil ya da arbede sonucu Hüseyin Bey burada değil. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Bey’in arbedenin dışından Hüseyin Örs’ü gözüne kestirerek gelip Hüseyin Örs’e fiziki yumruklu ağır elinde de metal ağır yüzük benzeri bir şeyle yaptığı saldırıdır. Ben o milletvekilini bilirim. Meclis’te bu tür gerilimlerde neredeyse en saldırgan milletvekillerinden birisi maalesef” dedi.

“PİŞKİN PİŞKİN ÖZÜR DİLEMEM DEMENİN TAKDİRİNİ MİLLETİMİZE BIRAKIYORUM”

Engin Altay son olarak Zafer Işık’ın özür dilemeyeceğini söylemesine tepki gösterdi. Işık’ın gerçekleştirdiği saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Altay, “Bir televizyon programında altyazı geçti özür dilemeyeceğini söylemiş. Bunu çok yadırgadık. Özür dilemek bir erdemdir. Yaptığı iş zaten kabul edilemez. Şüphesiz sayın Örs de partisi de bu işi hukuki olarak takip edecektir ama arkadaşımız sayın milletvekili burada yoğun bakımda canıyla uğraşırken pişkin pişkin bir de özür dilemiyorum demenin takdirini de aziz milletimize bırakıyorum” diye konuştu.

(ANKA)