Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirmesinin ardından bir açıklama yapan CHP’li Özkoç, “Milletin aleyhine gördüğüm her karanlık noktayı araştırmak benim görevim” dedi.

Engin Özkoç'tan 'suç duyurusu' açıklaması: Her karanlık noktayı araştırmak benim görevim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Emniyet Genel Müdürlüğü hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Ben milletvekiliyim, milletin vekiliyim. Milletin aleyhine gördüğüm her karanlık noktayı araştırmak benim görevim. Hiçbir tehdit ve baskı beni yolumdan döndüremeyecek” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç sosyal medya hesabından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Narkotik, 10 Ekim’de Kolombiya’da yakalanan 4.9 ton kokainle ilgili Kolombiya’dan ‘adli yardımlaşma talep ettik, cevap alamadık’ dedi. Kolombiya, 22 Eylül’de Türkiye’den 'adli yardımlaşma' talep ettik diyor. Hangisi doğru?” sorusunu yöneltti.

Özkoç’un paylaşımı sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bir açıklama yaparak, Engin Özkoç hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi. EGM açıklamasında, Kolombiya’nın Türkiye’nin adli istinabe talebine yanıt vermediği belirtilirken, “CHP Grup Başkanvekili Sn. Engin Özkoç olmak üzere bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” ifadelerine yer verildi.

'HİÇBİR TEHDİT VE BASKI BENİ YOLUMDAN DÖNDÜREMEZ'

Söz konusu açıklama üzerine Özkoç da sosyal medya hesabından EGM’nin suç duyurusunda bulunacağına ilişkin haberi alıntılayarak bir mesaj paylaştı. Özkoç’un mesajı şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğü hakkımda suç duyurusunda bulunmuş... Ben milletvekiliyim, milletin vekiliyim. Milletin aleyhine gördüğüm her karanlık noktayı araştırmak benim görevim. Hiçbir tehdit ve baskı beni yolumdan döndüremeyecek!”