Enkaz altındaki depremzedeyi arayarak dalga geçtiği belirlenen iki kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin çektiği video sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. İstanbul'da yakalanan Y.S. ve M.B.'nin adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Enkaz altındaki depremzedeyi arayıp dalga geçtiği belirlenen 2 kişi gözaltına alındı
Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok kentte yıkıma neden olurken, açıklanan son resmi verilere göre, 3 bin 381 kişi yaşamını yitirdi, 20 bin 426 kişi de yaralandı.

Enkaz altında kalan yüzlerce yurttaşı kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

ENKAZ ALTINDAKİLERLE DALGA GEÇTİLER

Yıkımın yaşandığı kentlerde yurttaşlar, enkaz altında kalan yakınlarına ulaşabilmek için yardım çağrılarına devam ederken bir Discord grubundaki bazı kişilerin, enkaz altında kalan yurttaşları arayarak, 'seni kurtarmaya geliyoruz' diye oyalayıp dalga geçtiği ve kendi aralarında gülüp eğlendiği görüntüler ortaya çıktı.

Kendilerini AFAD kurtarma ekibinden biri olarak tanıtan ve yardım bekleyen yurttaşların bağırmalarını isteyen kişilerin ses kaydını dinleyenler duruma "İnsanlık dışı bir hareket", "Tutuklayın bu terbiyesizleri" diyerek tepki gösterdi.

DHA'nın haberine göre; enkaz altındaki depremzedeyi arayarak dalga geçtiği belirlenen iki kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin çektiği video sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

İstanbul'da yakalanan Y.S. ve M.B.'nin adliyeye sevk edildiği öğrenildi.