Ensar'dan öğrencilere cihat çağrısı: Can dahil fedakarlık yapacak tabana ihtiyaç var

Karaman’daki yurtlarda 10 çocuğa yönelik cinsel istismarla gündeme gelen ve Temmuz ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Ensar Vakfı, okullardaki gericilik faaliyetlerine başladı.

Vakıf, Ankara’daki imam hatip liselerinde, "Erdoğan'ın fetvacısı" olarak bilinen ve yandaş "gazete" Yeni Şafak'ın yazarı Hayreddin Karaman’ın "İmam Hatiplilik Şuuru" kitabını dağıttı. Kitapta öğrencilere İslamlaşma hareketi için örgütlenme çağrısı yapıldı.

Evrensel gazetesi muhabiri Birkan Bulut'un haberine göre, kitapta, "İslam Devleti mücadelesi için 'can dahil' fedakarlık yapacak bir tabana ihtiyaç duyulduğu" ifadeleri yer alıyor.

"İHL'YE LAYIK OLMAYAN HAİNDİR"
İslam davası için Ensar Vakfı'nın neler yapacağı, imam hatip liselerinin nasıl kullanılması gerektiği açıklanan kitapta, “İmam hatip mektebine layık formasyon almamış öğretmenler var. Gitsin portakal limon satsın. Eğer imam hatip mektebine layık olmadığı halde orada öğretmenlik yapıyorsa haindir. Ama yapıyor” deniliyor.

Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının da eleştirildiği kitapta şu ifade yer alıyor: “Ensar Vakfı ne yapmak istiyor? Cumhuriyeti kuranların programında Ensar nesli yoktur...”

"İSLAMLAŞMA HAREKETİNİ BAŞLATALIM"
Karaman kitabında mevcut dönemin fırsatlarının yeterince iyi değerlendirilemediğini ancak bu fırsatların devam etmeyeceğini söylüyor. Karaman kuracakları teşkilatı ve örgütlenme tabanını ise şöyle açıklıyor:

“Elimizde bu kadar okul var, bunları ıslah etmeliyiz. Ayrıca mezunları teşkilatlandırmalıyız. Tabana gidip, müslüman insanlarla bütünleşmeliyiz ve İslamlaşma hareketini artık planlı programlı başlatmalıyız.”

"YENİ ŞAFAK OKUYUN"
Kitabıyla gericilik propagandası yapan Karaman, liselilere gazetesinin propagandasını yapmayı da ihmal etmedi. Karaman, “Bu Yeni Şafak Gazetesi’ni okuyun arkadaşlar. Bu Yeni Şafak Gazetesi Ensar’ın gazetesidir. Haberiniz olsun yani" ifadeleriyle kendi gazetesinin okunmasını istedi.