Karaman’da 45 çocuğa tecavüz skandalıyla hafızalardaki yerini koruyan Ensar Vakfı, AB tarafından hibe alan projesi kapsamında İstanbul’da gençlere yönelik bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğe, bakan yardımcıları, valiler ve üniversite rektörleri de katılacak.

Ensar Vakfı gençler için etkinlik düzenliyor, devlet de konuk oluyor!

Karaman’da 45 çocuğa yönelik istismar olayıyla toplumun hafızasında kötü bir şöhrete sahip olan Ensar Vakfı, yarın İstanbul Güneşli’de “Gençlik Fısıltıları Projesi” isimli bir etkinlik düzenleyecek.

Retaj Royal Otel’de düzenlenecek olan etkinliğe devlet yetkilileri, bürokratlar ve AKP’ye yakın kuruluşlarda görev yapan isimlerin katılacağı duyuruldu.

Etkinliğe katılacak isimlerin bazıları şöyle:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Rize Valisi Kemal Çeber, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Numan Öztürk, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Aksaray İşkur İl Müdürü Mahmut Akkuş ve SETA Vakfı Araştırma Görevlisi Deniz İstikbal.

Projeyle ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Gençlik Fısıltıları projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı Gençlik Diyaloğu kapsamında desteklenen, Ensar Vakfı yürütücülüğünde gerçekleşen bölgesel gençlik istihdamını artırmaya yönelik yürütülmektedir. İlk etabı Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi programı olarak bölgeden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen 4 günlük çalıştaylar, söyleşiler, konferanslar ve atölye çalışmaları ile devam eden proje, katılımcıların bölgesel gençlik istihdamı üzerine hazırladığı bölge politika belgesini karar vericilere panel oturumunda sunmasıyla kapanış gerçekleştirilecektir.”

ENSAR’IN ARKASINDA DEVLET VAR

BirGün, 12 Mart 2016 tarihinde Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki çocukların tecavüze maruz bırakıldıklarını ortaya çıkarmıştı.

AKP iktidarına en yakın kuruluşlardan biri olan Ensar Vakfı, gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olan Eurodesk’in Türkiye’deki çalışma ortaklarından.

Ensar Vakfı, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı’nın Eurodesk’in temas noktası olarak ‘gençlere ve gençlere hizmet edenlere’ Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirdiğini açıklamıştı.

35 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren Eurodesk, 2008’den itibaren Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Ensar Vakfı’nın ‘Gençlik Fısıltıları’ adlı projesi de geçen yılın ağustos ayında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından AB’nin verdiği hibeden yararlanmış ve proje 31 bin 760 Avro ile desteklenmişti.