Gazeteci-yazar Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan okuryazarlık ihalesine katıldığına dair iddiaların asılsız olduğunun, Tunç Soyer ve belediyenin mahkemeye sundukları savunmalarla teyit edildiğini ifade etti. Aysever, "Bundan sonra konunun muhatapları ihaleyi yapan, katılan ve iptal edenlerdir" dedi.

Enver Aysever'den 'ihale' açıklaması: Soyer ve belediyenin savunmasıyla hakkımdaki iddiaların asılsız olduğu teyit edildi

Gazeteci-yazar Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan okuryazarlık ihalesine katıldığına dair iddialarla ilgili açtığı davada Başkan Tunç Soyer ve belediyenin savunmalarının mahkemeye sunulduğunu bildirdi. Aysever, savunmaların hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ve daha önceki açıklamalarını teyit ettiğini ifade etti.

Aysever, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan okuryazarlık ihalesine katıldığıma yönelik hakkımdaki gerçekdışı iddialarla ilgili açtığım davada Sayın Tunç Soyer ve Belediyenin savunmaları mahkemeye sunulmuş bulunmaktadır. Hakkımdaki iddiaların tamamen asılsız olduğu ve daha önceki açıklamalarımı teyit eden bu savunmalar, içinden geçtiğimiz şu tartışmalı süreçte hesap verebilir olmanın önemini göstermesi açısından ayrıca dikkate değerdir" dedi.

Aysever, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hakkımdaki iddiaları gazetecilik ilkelerini yok sayarak haberleştiren, yorumlayan herkesin gerekli düzeltmeyi yapmasını bekliyorum. Aksi halde tüm yasal haklarımın saklı olduğunu bildirmek isterim. Bundan sonra konunun muhatapları ihaleyi yapan, katılan ve iptal edenlerdir."

NE OLMUŞTU?

Aysever'in önce İzmir Büyükşehir Belediyesi, ardından Mersin ve Mudanya belediyeleri ile etkinlik ve kurslar için yaptığı anlaşmalar karşılığı aldığı ücret tartışma konusu olmuştu. Sosyal medyada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aysever'e 238 bin TL ödediği ileri sürülmüş, Aysever ise 9 ay için 90 bin TL'ye anlaştıklarını söylemişti.

Belediyeden yapılan açıklamada anlaşmanın ‘pandemi koşullarına uygun şekilde revize edildiği’ kaydedilirken, başkan Tunç Soyer, 'kamuoyunda oluşan hassasiyete kayıtsız kalamayacağını' belirterek, anlaşmanın iptali için talimat verdiğini duyurmuştu.

Aysever, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e dava açmıştı.