İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü açıklamasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaşan gazeteci-yazar Enver Aysever, “Hakkımda yazı yazan kimseye hukuki işlem başlatmayacağım, onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum” dedi.

Enver Aysever: Hakkımda yazan kimseye hukuki işlem başlatmayacağım

Gazeteci-yazar Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kendisinin tartışma yaratan ihaleyle bir ilgisinin olmadığı yönünde açıklama yapmasıyla ilgili Twitter hesabından bir video paylaştı.

İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi’nin önünde açıklama yaptığı görülen Aysever, hakkında yazı yazan kimseye hukuki işlem başlatmayacağını söyledi. Aysever’in “İftira ve linç kampanyasına yönelik mahkeme salonu önünden açıklamamdır” notuyla paylaştığı açıklaması şöyle:

“Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada hakkımdaki 8 ay öncesinde başlatılan iftira ve beraberinde linç kampanyasıyla gelen sürecin sonuna geldik. Sürecin sonunda mahkemeden talep ettiğimiz ve duyurulmasını istediğimiz metin yayınlanmış oldu. Böylece benim ihaleyle bir ilgim olmadığını, böyle bir ekonomik gelire sahip olmadığımı, dolayısıyla bütün bu sürecin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu söylemiş oldular. Bizde Türkiye’nin ciddi bir gündemi varken bu tür meselelerle kamuoyunu daha çok meşgul etmek istemediğimiz için davamızdan feragat ettik. Benim gazeteci ve edebiyatçı olarak daha önemli görevlerim var, hepinize desteğiniz için teşekkür ederim. Hakkımda yazı yazan kimseye hukuki işlem başlatmayacağım, onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.”

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi dün, Enver Aysever ile ilgili tartışma yaratan iddialara ilişkin yeni bir açıklama yapmıştı. Açıklamada “İhale şartnamesi, belediyemiz tarafından yazılmıştır, kazanan firma ile Enver Aysever’in hiçbir bağı yoktur” ifadelerine yer verilmişti.

Aysever de bu paylaşım üzerine, “Değerli dostlarım ve onurlu düşmanlarım. Aylardır hakkımda yürütülen linç kampanyası bu açıklama ile haklılığımla sonuçlandı. Sizden ricam bunu duyurmanız. Yarın öğleden sonra mahkeme ardından açıklama yapacağım. Ayrıntıları sizle paylaşacağım. Geç de olsa açıklamayı önemsiyorum” demişti.