Irak'ın Erbil kentine füze saldırıları gerçekleştirildi. Barzani'den saldırıyı kınayan açıklamalar gelirken; ABD medyası, gerçekleştirilen füze saldırılarının "İran'dan kaynaklandığını" ileri sürüldü.

Erbil'e gerçekleştirilen füze saldırılarının "İran’dan kaynaklandığı" iddia edildi

Irak'ın Erbil kentindeki ABD Konsolosluğuna yönelik füze saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Erbil Valisi Ümid Hoşnav, yerel medya Rudaw'a yaptığı açıklamada, Erbil kentindeki ABD konsolosluğuna yönelik terör saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Olayın terör saldırısı olduğunu ve füzelerle yapıldığını aktaran Hoşnav, saldırıdan sonra kentteki güvenlik güçlerinin alarma geçtiğini aktardı. Füze saldırısı sonucu bir vatandaşın hafif bir şekilde yaralandığını açıklandı.

BARZANİ’DEN AÇIKLAMA

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Twitter hesabından saldırıya ilişkin açıklama yapan Barzani, "Erbil korkaklara karşı boynunu eğmez. Erbil'de birkaç yere yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyorum." dedi.

Barzani, Erbil halkının müsterih olması ve güvenlik güçlerinin talimatlarına uyması talebinde bulundu.

ABD MEDYASINDAN 'İRAN' İDDİASI

The Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, Erbil'de yapım aşamasındaki yeni ABD konsolosluk binası yakınına düşen füzelerin "İran kaynaklı" olduğu iddia edildi.

ABD'li yetkililerin, yerleşkenin vurulmadığı ve hiçbir ABD personelinin yaralanmadığını söylediği aktarılan haberde, yetkililerin saldırıda neyin hedef alındığından da emin olmadıklarını belirttikleri kaydedildi.

Haberde, "Irak'ta İran destekli milisler tarafından son yıllarda drone ve roketler kullanılarak bir dizi saldırı gerçekleştirilirken, bu tür saldırıların İran topraklarından kaynaklanması nadirdir." ifadelerine yer verildi.

IKBY Anti-Terör Birimi, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Anti-Terör Birimi, resmi Facebook hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Başkent Erbil, Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından balistik füzelerle saldırıya uğradı." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırının "doğudan yönlendirildiği" kaydedilen açıklamada, olayın gece saat 01.00'de gerçekleştiği ve 12 balistik füzenin Erbil'deki ABD konsolosluğu yönündeki bir mahalleyi hedef aldığı belirtilmişti.

(AA)