Erbil yönetiminden eylemcilere itidal çağrısı

Irak Kürdistanı'nın bazı kentlerinde şiddet olaylarına dönüşen protesto gösteriler üzerine Erbil’den “itidal” çağrısı geldi.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, iki gündür süren protestolarla ilgili yayımladığı mesajda, “Taleplerinizi anlıyor ve duygularınızı paylaşıyorum. Taleplerin barışçıl bir şekilde belirtilmesi yasal ve demokratik bir haktır. Ancak şiddet asla tasvip edilemez” ifadesini kullandı.

Barzani şöyle devam etti:

“Halen istikrarsız ve şiddetin yaşandığı bir bölgede yaşadığımızı unutmamalıyız. Dün bile peşmergelerimiz IŞİD teröristlerinin bir saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Iraklı güçlerin Mahmur çevresindeki hareketliliğinden haberdarız ve bundan rahatsızlık duyuyoruz.”

Neçirvan Barzani’nin mesajını aktaran Rudaw, haberinde dün ve önceki gün Süleymaniye ve Halepçe dahil dokuz kentte maaş protestoları düzenlendiğıni belirterek, “Gösteriler şiddet olaylarına dönüştü, parti binaları ile bazı resmi daireler ateşe verildi. Süleymaniye’nin Ranye ilçesindeki gösterilerde 5 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi de yaralandı” dedi.

(ANKA)