Ercan Kesal, Boston'dan da ödülle dönecek: Çok mutluyum!

SELÇUK ÖZBEK

Kuzey Amerika’nın en önemli sinema etkinliklerinden olan 17. Boston Türk Film ve Müzik Festivali, 22 Mart-21 Nisan tarihlerinde Amerikalı sanat severleri bir araya getiriyor. ABD’deki en eski Türk film festivallerinden birisi olan Boston Türk Film ve Müzik Festivali (BTFMF), film gösterimlerinin ardından konserlerle 21 Nisan’a kadar devam edecek.

Bu yıl 12. kez verilen “Boston Türk Film Festivali Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü”nün sahibinin aktör, yazar, senarist ve yönetmen Ercan Kesal olduğu açıklandı.

Ercan Kesal BirGün'e yaptığı açıklamada mutluluğunu dile getirdi. Festival için yolda olan Kesal Fındıktan Sonra adlı belgesel filminin de festivalde gösterileceğini belirttiği açıklamasında, "Geleneği olan kurumsallaşmış bir festival. Ödül alacak kişinin tüm filmografisi ve sinemadaki geçmişi değerlendiriliyor. Yarın ödül töreni var. Burada aynı zamanda belgesel filmim Fındıktan Sonra da gösterilecek. Çok mutluyum" diyerek mutluluğunu dil getirdi.

Bu yıl 17’nci yaşını kutlayan ve Boston Globe da dahil olmak üzere bölgenin saygın kültür ve sanat ağırlıklı medyasında da yer verilen festivalde yer alan birçok filmin Kuzey Amerika veya Amerika ilk gösterimleri festival kapsamında gerçekleştirilecek.

Program, Fikret Reyhan’n “Sarı Sıcak”, Ercan Kesal’ın “Fındıktan Sonra”, Ferzan Özpetek’in “İstanbul Kırmızısı”, Reha Erdem’in “Koca Dünya”, Andaç Haznedaroğlu’nun “Misafir”, Sıtkı Can Ulkay’ın “Ayla”, Özgür Sevimli’nin “Murtaza”, Sercan Sezgin’in “Nublu”, Yılmaz Erdoğan’ın “Ekşi Elmalar”, Ahmet Boyacıoğlu’nun “Paranın Kokusu”, Fatih Akın’ın “Paramparça”, Selçuk Aydemir’in “Ailecek Şaşkınız” ve Derviş Zaim’in “Rüya” adlı filmlerinden oluşuyor.

FESTİVALİN MÜZİK PROGRAMI

BTFMF, film gösterimlerinden sonra seçkin konserlerden oluşan müzik programıyla devam edecek. Müzik programının ilk konserini 13 Nisan’da uluslararası üne sahip flüt sanatçısı ve besteci Burak Beşir verecek. Ünlü piyanist Hande Dalkılıç’ın resitaliyle 21 Nisan’da sona erecek.