Besteci, piyanist Erçin Kaya, ilk albüm çalışması “Music for Piano” ile müzikseverlerin karşısında.

Erçin Kaya, "Music for Piano" ile müzikseverlerin karşısında

Çağdaş klasik müziğin temsilcilerinden Erçin Kaya, “Music for Piano” albümü ile dinleyicilerinin karşısına çıktı. Kaya, albümünü “Bence newage ile post minimalizm arasında gidip geliyor. Arada cazın içinden geçip kendini yenileyerek çağdaş klasik müziğe kayıyor. Yani tarz olarak da akışkan. ‘Sezgisel müzik’ diye literatüre geçmiş bir tarz olsaydı işte bu derdim” sözleriyle anlatıyor.

Tamamı enstrümantal parçalardan oluşan çalışma, tek seferde ve doğaçlama olarak kaydedildi. H&H Yapımetiketiyle yayımlanan albümün mix ve mastering’i ses mühendisi Adham Farid imzası taşıyor.

Erçin Kaya, aynı zamanda fotoğraf sanatçısı Madeleine D. Royile birlikte Streets/Sokaklar isimli bir proje üzerinde çalışıyor. Madeleine D. Roy’unvizöründen İstanbul başta olmak üzere dünyanın çeşitli noktalarında analog çekilmiş sokak fotoğrafları Kaya’nın yazdığı müziklerle birleşiyor. Proje önümüzdeki süreçte New York Manhattan’da iki önemli galeride sanatseverlerle buluşacak.

ERÇİN KAYA KİMDİR?

1980 doğumlu sanatçı, bestecilik eğitimini Türkiye ve Hollanda’da aldı. Eserleri önemli müzik toplulukları tarafından İngiltere, Hollanda, İtalya ve Türkiye’de seslendirildi. Edip Cansever’in “Gözleri” şiiri üzerine bestelediği akapella koro eseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Çok Sesli Koro Eseri beste yarışmasında mansiyon ödülüne layık görüldü. Film, tiyatro, reklam müziği, ses yerleştirmesi gibi alanlarda çalışmaları oldu.En son “Music forPiano” albümü ile dinleyiciyle buluştu.