Erdal Beşikçioğlu, 'Bir Delinin Hatıra Defteri' ile Ege turnesinde

Erdal Beşikçioğlu’nun sahnelediği “Bir Delinin Hatıra Defteri”, 13-20 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ege turnesine çıkıyor.

Gogol’un unutulmaz eserini, Beşikçioğlu’nun olağanüstü performansıyla buluşturan “Bir Delinin Hatıra Defteri”, turne kapsamında Muğla, Denizli, Aydın, İzmir ve Balıkesir’de tiyatro seyircisiyle buluşacak.

Tiyatroseverlerden büyük ilgi gören “Bir Delinin Hatıra Defteri”; 13 Ağustos Pazartesi akşamı Marmaris Amfitiyatro’da, 14 Ağustos Salı akşamı Denizli Açıkhava Tiyatrosu’nda, 16 Ağustos Perşembe akşamı Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda, 17 Ağustos Cuma akşamı Kuşadası AVM Amfitiyatro’da, 18 Ağustos Cumartesi akşamı Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda, 20 Ağustos Pazartesi akşamı ise Ayvalık Amfitiyatro’da sahnelenecek.

Nikolay Vasiliyeviç Gogol’un kaleme aldığı “Bir Delinin Hatıra Defteri”, Çar 1. Nikolay’ın baskıcı devrinde sıradan ve küçük bir devlet memurunun deliliğe doğru gidiş öyküsünü tiyatro sahnesine taşıyor. Tatbikat Sahnesi tarafından sahnelenen oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğini M. Cem Emüler üstleniyor.

Çar 1. Nikolay’ın baskıcı devrinde yaşamış küçük bir devlet memurunun hayatı üzerine merkezlenen ve günlük formatında ilerleyen “Bir Delinin Hatıra Defteri”, başkahraman Poprişçin’in deliliğe doğru gidişini anlatır. Poprişçin’in yaşadığı sıkıcı ve tekdüze hayata, bir de müdürünün kızına duyduğu aşk eklenince içinde bulunduğu girdap iyice büyür. Aksentin İvanoviç Poprişçin’in baskıcı sistemde boyun eğmeme çabaları ve yaşadığı psikolojik gel-gitler, kendisini İspanya Kralı sanmasına kadar devam eder ve akıl hastanesine kapatılmasıyla son bulur.

Başlama saati 21.30 olan tek perdelik oyunun biletleri, Biletix’ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.