12 Eylül darbesinde 17'sinde idam edilen Erdal Eren, Ankara'da mezarı başında anıldı

Erdal Eren idamının 37'inci yıl dönümünde anıldı

BİRGÜN / ANKARA

12 Eylül darbesinde yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren idamının 37'inci yıl dönümünde Ankara'da mezarı başında anıldı. Karşıyaka Mezarlığı'nda bir araya gelenler, "Faşizme Ölüm, Halka Hürriyet” sloganı atarak, Erdal Eren'in posterleri eşliğinde kabrine kadar yürüdü.

Eren'in mezarı başında devrim mücadelesinde yaşamını yitiren devrimciler için saygı duruşunda bulunuldu. Erdal Eren’in mezarı başında bir konuşma yapan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, “Erdal Eren, Sinan Suner ve Ercan Koca sömürücü politikalara ve cuntaya karşı barış, demokrasi, özgürlük için birlikte mücadele etti. Onların verdiği mücadele hala güncelliğini koruyor. Bugün de darbe koşulları AKP şahsında devam ediyor. AKP iktidarı 12 Eylül'ü yarım bıraktığını tamamlamaya çalışıyor. Bugün yaşadığımız parlamenter demokrasi bile değildir" diye konuştu.

Anmada Emek Gençliği adına konuşan Ali Altun da, "Bugünün gençliği olarak 68 kuşağı gibi Filistin halkının ve tüm ezilen halkların yanındayız. Erdal'ın izinde sosyalizm mücadelesini yükselteceğiz. Erdal Eren sadece 17 yaşında idam edilen bir genç değil, yaşamını sosyalizm mücadelesi ile partisine adamış genç bir devrimcidir. Bizler de mücadelemizi işçi sınıfının kaderine bağlamalı, okullarımızda eşit ve parasız bir eğitim talebinin yükseltmeliyiz” dedi.

Erdal Eren'in mezarı başında son mektubu okundu.

Sinan Suner ve Ercan Koca'nın mezarı başında şiirler okunduktan sonra anma töreni sona erdi.

erdal-eren-idaminin-37-inci-yil-donumunde-anildi-399880-1.