Hatırla Sevgili ve Elveda Rumeli gibi pek çok iz bırakan yapımın müziklerinde imzası bulunan Erdal Güney’in ilk kitabı Kasabanın Akşam Halleri, SOL Kültür Yayınları’ndan çıktı. Öykü kitabını Fahrettin Engin Erdoğan resimledi.

Erdal Güney’in ilk kitabı raflarda: Kasabanın Akşam Halleri

Sanatçı Erdal Güney’in ilk kitabı Kasabanın Akşam Halleri, SOL Kültür Yayınları etiketiyle kitapçı raflarındaki yerini aldı.

Ercan Kesal’ın ifadeleriyle ‘içinden türküler, şarkılar geçen hüzünlü hikâyelerden’ oluşan bu öykü kitabındaki resimler, Fahrettin Engin Erdoğan tarafından çizildi.

Sevilen müzisyen Erdal Güney, daha önce Güney Türküleri, Perihel, Babacım Babacım ve Yağmuru Bekle gibi birçok albümü dinleyiciyle buluşturmuştu.

İlk Göz Ağrısı, Hatırla Sevgili, Yemin, Dicle, Elveda Rumeli, Balkan Düğünü ve Bu Kalp Seni Unutur mu dizileri ile Unutulmayanlar, Gitmek, Denizden Gelen, Divanyolu, Benimle Oynar Mısın ve Kutsal Bir Gün adlı sinema filmlerinin müzikleri de Erdal Güney tarafından hazırlanmıştı.

Erdal Güney’in öyküleri ise Bavul dergisinde yayımlanıyordu.

KİTAPLA İLGİLİ NE DEDİLER?

“Ezgileriyle büyülendiğimiz Erdal Güney, her ne kadar tevazu gösterip ‘kendi cazibesiyle gelen öyküler’ dese de, yazının dilini müzik gibi akıcı, sinema gibi görsel ve arkadaşlık gibi şenlikli bir hale getirdiği öyküleriyle de büyülüyor bizi. Eskisinden yenisine, büyüğünden küçüğüne, sırlısından yalınına, üzgününden güldürüşlüsüne okuduğumuz pek çok kasaba öyküsüne, hak’katen neşesiyle, hüznüyle 32 kısım tekmili birden Kasabanın Akşam Halleri de ekleniyor şimdi. Üstten bakmayan, kasabanın içinden gelen, insanlık hallerinin kıymetini bilen, içi gülen, içten üzülen, sıcak, dedikoduları rivayete dönüştürüp acısını alan, en güzeli de kasaba edebiyatımıza ve öykücülüğümüze yepyeni, şimdiden unutulmaz karakterler kazandıran, şimdilik onsekiz ama devamı sökün edecek öyküler derim. Ben sevdim, eller okusun!” Haydar Ergülen

“Erdal Güney’in Kasabanın Akşam Halleri’ni okuyun. İçinden türküler, şarkılar geçen hüzünlü hikayeler yazmış. Kasabaların ancak orada yaşayanların iyi bildiği kederiyle sarılmış neşeli hikayeler. Güney’in sesinden bildiğimiz türküler gibi, ‘kendi cazibesiyle gelen sular’ gibi, eski şarkılar gibi… içli, tanıdık ve usta işi hikayeler bunlar.” Ercan Kesal

“Erdal Güney’in kasabasına akşam bir dünya iniyor. Lafın gelişi değil, Robert De Niro bile bu kasabada kendine bir yer buluyor. Doktorası sinema üzerine olduğundan belki de okurken insanın zihninde bir kamera evlerin üzerinden yükseliyor, çay ocağına yaklaşıyor, sıklıkla fona neşeli bir müzik giriyor. Hasret kaldığımız o gülücükleri oturtuyor insanın yüzüne. Sadece okuru değil kasabanın sakini olmak istiyor insan. Sıkıştığımız kentli dünyamızdan çok daha fazla bir hayat var bu kasabanın akşamlarında.” Ayşen Şahin

KİTABIN KÜNYESİ

Yazan: Erdal Güney

Yayınevi: Sol Kültür Yayınları

Dizi Adı: Edebiyat

Resimleyen: Fahrettin Engin Erdoğan

Yayına Hazırlayan: E. Ozan Ekşioğlu, Yasin Durak

Düzelti: İpek Baysan, Levent Hekim

Kapak/Sayfa Tasarımı: Mutlu Erol Kahya