Balıkesir’in Erdek ilçesinde yapılacak olan belediye başkanı seçiminde, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri Balıkesir Valiliği kararıyla içeri alınmadı. Baskıların gölgesinde geçen seçimi Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Burhan Karışık kazandı

Erdek’te baskıya rağmen seçimi Millet İttifakı kazandı

Berkay SAĞOL

Balıkesir Erdek Belediyesi’nde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın görevine son verilmesinin ardından yapılan seçimde, Millet İttifakı’nın adayı Burhan Karışık ile Cumhur İttifakını adayı Mehmet Ali Yağcı yarıştı. Mecliste Millet İttifakı’nın 9, Cumhur İttifakı’nın ise 6 üyesi bulunurken, baskı altında yapılan seçimi Millet İttifakı adayı CHP’li Burhan Karışık kazandı.

Bugün gerçekleşen seçim sırasında, seçimi takip etmek için Erdek’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Valiliği kararı gerekçe gösterilerek seçim yapılacak salona alınmadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın BirGün’e yaptığı açıklamada, “Belediye Meclis toplantıları normalde halka açık olarak yapılır. Biz 2 Milletvekili seyirci olarak seçimin yapıldığı salona girmek istedik. Ama bizim içeri giremeyeceğimizi söylediler. Kaymakamı aradık ona ulaşamadık. Vali beyi aradığımızda ise içeri sokmama talimatını kendisinin verdiğini söyledi. 2 bin kişilik salonda içeride 10 kişi var ama ona rağmen bizi sokmak istemediler. Valinin tutumu çok yanlış. Devletin Valisi gibi davranmadı. Kendisi bugün burada sıkıntı çıkararak ortamı germeye çalıştı. Bugün tekrar gördük ki en tepeden en aşağıya kadar herkes tek kişinin talimatıyla yönetiliyor. Bu aynı zamanda kaybetmenin de bir göstergesi. Bugün Erdek’te sıkıntı yaratmak amaçlı plan yaptılar ama başaramadılar. Meclis üyelerimiz her türlü teklife rağmen Erdek halkının iradesini korudu ve yeni başkan Burhan Karışık seçildi” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise yaptığı açıklamada, “Sade bir yurttaşın bile normalde izleyebileceği seçimi, biz seçilmiş kişiler olarak, milletin vekili olarak güvenlik gerekçe gösterilerek takip edemiyoruz. Güvenliği tehdit eden bu kararı alanlardır. Burada bir tuzak kurulmuş. Sadece üyeler katılacaksa bu seçim niye belediye binasında yapılmadı. Vali tuzak kurmaz. Vali komplo kurmaz ve saraydan emir almaz. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Bugün suç işleyenler bir gün yargı karşısında mutlaka bunun hesabını verecekler. Bu düzen değişecek ve ülkeye demokrasi, adalet ve özgürlük gelecek” diye konuştu.

erdek-te-baskiya-ragmen-secimi-millet-ittifaki-kazandi-893672-1.

erdek-te-baskiya-ragmen-secimi-millet-ittifaki-kazandi-893673-1.