Erdoğan 13 Kasım'da ABD'ye gidiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın 13 Kasım Salı günü Washington’da görüşeceklerini yeniden teyit ettikleri bildirildi.

TRUMP TWEET ATTI

Trump, Erdoğan ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinin ardından sosyal medyada mesaj yayınladı. Trump, mesajında, "Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Erdoğan, beni DEAŞ lideri Bağdadi’nin karısı ve kız kardeşinin ele geçirildiği operasyonla ilgili bilgilendirdi. Ayrıca Suriye konusu, terörizmin ortadan kaldırılması gibi konuları ele aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 13 Kasım Çarşamba günü Beyaz Saray’da görmeyi dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi’nin 29 Ekim’de kabul ettiği ‘Ermeni soykırımı’ ve ‘Suriye harekatı’ tasarılarından sonra, Trump’ın davetiyle 13 Kasım’da yapmayı planladığı ziyaret hakkında ‘henüz karar vermediğini, bazı soru işaretleri olduğunu’ açıklamıştı.