AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda” konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Millete silah çekenin, milletin kanını dökenin, milletin bayrağına ve ezanına göz dikenin, milletin geleceğini karartmaya kalkanın affı da olmaz müsamahası da olmaz" dedi, bir kez daha 2023 seçimlerini işaret etti: "2023 hedeflerimize son bir eşik var."

Erdoğan,15 Temmuz programında konuştu: 2023 hedeflerimize son bir eşik var

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kritik yol ayrımlarının çoğunu geride bıraktık. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimize Cumhur İttifakı olarak bütünleştirdiğimiz son bir eşik var. Onu da aştığımızda artık ülke ve millet olarak yeni bir döneme giriyoruz" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda” konuştu.

FETÖ'ye ilişkin ''Türkiye'nin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine gizli-açık her türlü fitne, fesat odaklarına varlığımıza ve birliğimize kast eden tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz'' ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu millet ihaneti affetmez, haini de affetmez, hainlerin arkasında duranları da affetmez" diye konuştu.

Son dönemde sık sık açıklamalarında yer verdiği 2023 seçimlerine 15 Temmuz programında da değinen Erdoğan, "Kritik yol ayrımlarının çoğunu geride bıraktık. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimize son bir eşik var" dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Aziz milletim, değerli şehit yakınlarımız, kıymetli gazilerimiz, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerin kurşun ve bombaları altında can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum.Bin yıldır Anadolu'yu ebedi vatanımız kılmak için bu toprakları kanlarıyla yoğuran kahramanlar silsilesine katılan 15 Temmuz şehitlerine borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz.

'TÜM TEHDİTLERE KARŞI TEYAKKUZ HALİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Türkiye'nin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine, her türlü fesat odaklarına, tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz. Milletimizin 15 Temmuz'un ardından tam 27 gün süreyle 81 ilimizin tamamında 24 saat kesintisiz sürdürdüğü demokrasi nöbetine katılan vatandaşlarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Bu nöbetler ülkemizin istiklal, istikbaline göz dikenlere 'topunuz birden gelin' diyerek meydan okuduğumuz bir başka destan olmuştur. İhanet nöbetini FETÖ'nün bırakıp, PKK'nın devraldığı, onun bırakıp DEAŞ'ın devreye girdiği, başkalarının sahne aldığı Türkiye'ye diz çöktürmek, Türk milletini esir etmektir.Her şeyi planlayanlar tek bir şeyi hesaba katmamışlardır; Türk milletinin ülkesini, devletini canı pahasına koruyacağını, göğsünü siper ederek ezanına, bayrağına, meclisine, Cumhurbaşkanına sahip çıkacağını hesap etmemişlerdir. Bir şeyi daha hesap etmemişlerdi, o da 'hesapların üstünde Allah'ın da bir hesabı vardır'. İşte Allah'ın hesabı bütün hesapların üstündeydi. O hesabı bunlar hiç düşünmemişlerdi.

TSK'nın, FETÖ'nün veya kendini onların sahibi zannedenlerin Türk Milletinin ordusu olduğunu düşünememişlerdi. Bizim milletimiz her şey bitti denildiği anda adeta küllerinden yeniden doğarak çok daha büyük atılımlar içerisine girmiş millettir.

O gece şehitler tepesini boş bırakmamak için sokaklara çıkan, yolları dolduran, darbecileri kovalayanların sayesinde Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür. FETÖ'cü alçaklar tarafından şehit edilen 251 kardeşimizin her birinin hikayesi vardır. Bunlardan bir tanesi Ömer Halisdemir kardeşimizdir. Yakın çalışma arkadaşlarımdan Erol Olçok, Prof. Dr. İlhan Varank bunlardan bir tanesiydi.

'ŞEHADETE YÜRÜMEK İÇİN BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEYECEKTİM'

Milletim de emin olsun ki, eğer o gece darbeciler Marmaris'te veya İstanbul'da karşımıza dikilseydi, şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim.

'2023 HEDEFLERİMİZE SON BİR EŞİK VAR'

Kritik yol ayrımlarının çoğunu geride bıraktık. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimize son bir eşik var.

Bu millet ihanete affetmez, haini de affetmez, hainlerin arkasında duranları da affetmez. Güya kendi aklınca onları kullanarak siyasi çıkar devşirmeye kalkan mülevvesleri de affetmez. FETÖ'nün son ferdi de etkisiz hale getirilene, cezasını çekene, ülkenin ve milletin kazan defterinden düşene kadar mücadelemiz sürecektir.

'PAZARTESİ-SALI, DEVLET BEY İLE KIBRIS'TA OLACAĞIZ'

Açılışını yaptığımız 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum, bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçenleri tekrar tekrar tebrik ediyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunarken şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. İnşallah Pazartesi, Salı bir Kıbrıs yolculuğumuz olacak. Devlet Bey ile birlikte geniş bir ekip orada olacağız. Yolumuz açık olsun, bayramımız şimdiden mübarek olsun. Kalın sağlıcakla diyorum."