Samsun’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef alarak “Altılı Masa’yı hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum” dedi. Erdoğan'ın "2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz" şeklindeki ifadeleri ise dikkat çekti. Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı, tarikatta 6 yaşındaki kız çocuğunun 'evlendirilmesi' skandalı hakkında susmaya devam etti. Erdoğan yaptığı ikinci konuşmada da

Erdoğan: 2023'te kendi adımıza son defa istediğimiz destek...

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’daki ‘toplu açılış’ töreninde konuştu.

Konuşmasında "2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde kendi adına son kez destek isteceğini söylemesi dikkat çekti.

Altılı Masa'yı "çökerteceklerini" söyleyen Erdoğan, "Parlamentoda terör örgütünün uzantıları var" mesajıyla da HDP'yi hedef aldı.

Erdoğan, BirGün yazarı Timur Soykan'ın 3 Aralık'ta "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısıyla tüm Türkiye'ye duyurduğu çocuk istismarı skandalı hakkındaki konuşmama tutumunu ise sürdürdü.

Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şöyle:

"799 derslik, 9 atölye, 400 kişilik pansiyondan oluşan 66 ayrı projeyi bugün resmen hizmete açıyoruz. 213 milyon liralık yatırımların resmi açılışını bugün yapıyoruz. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere 60 milyon liralık projenin açılışını bugün yapıyoruz.

Durmak yok. Bugün bir başka önemli adım. Asarcık-Kavaklı yolunun tamamlanan 25 km'lik yolu hizmete sunuyoruz. Nasıl. Laf değil icraat icraat. Büyükşehir Belediyemizin feribottan elektrikli otobüs sistemine akıllı trafik sisteminden sosyal hizmet birimlerine kadar geniş bir alanda tutarı 2 milyar 742 milyon lirayı bulan 50 ayrı yatırımının resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bugün toplam yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin resmi açılışını yaparak Samsun'un büyümesi yolunda yeni bir adımı daha atıyoruz. Burası Samsun, istikbal ve istiklalimizin adımının atıldığı yer.

“ORHAN GENCEBAY RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE GELEMEDİ”

Elbette Samsun'a yaptığımız yatırımlar bunlardan ibaret değil. Samsun'un evladı Orhan Gencebay, o da bugün bizimle olacaktı, rahatsızlığı sebebiyle gelemedi. Mevsim bahar olunca, aşk gönüle doyunca, sevenler kavuşunca yaşamane güzel...

Son 20 yılda şehrimize 56 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Sanayiden tarıma her alanda ülkemizin lokomotif şehirlerinden biri olacağına inanıyorum. 2023'te bu lokomotif vagonları çekmeye hazır mı? Şehrimizi nasıl büyütüp geliştirdiysek bundan sonra her hayalinizi biz gerçeğe dönüştüreceğiz. Biz birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Son 20 yıldır olduğu gibi 2023'te de aramıza kimseyi sokmayalım. Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda olan Samsun'un 2023'te de tercihini bizden yana kullanacağından ben şüphe duymuyorum. Türkiye Yüzyılını birlikte inşa etmeye, 2023'te güvenlik, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu bir kez daha açmaya hazır mıyız? En değerli miras olan 2053 vizyonuna sahip çıkmaya hazır mıyız? Dışarıda Türkiye düşmanlarını içeride olanların maşalarının heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya hazır mıyız? Samsun'a böylesi yakışır.

“PARLAMENTODA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARI VAR”

Milli mücadelenin ilk adımının şehri Samsun istikbal ve istiklalin de kıymetini en iyi bilen şehrimizdir. Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca da sayısız örneğiyle mücadele içinde yer aldık. Teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her çeşidinden tetikçilere karşı milletin bekasını savunduk. Amaç Türkiye'yi yeniden inşa edilen küresel siyasi ve ekonomik düzenin dışında bırakmaktı. Yeri geldi sinsi oyunlarla asırlık yurtlarımızı bizden kopardılar, kayıplarımızın acısıyla bizi iki büklüm ettiler, içimizdeki tetikçilerini üzerimize saldılar, terör örgütleri üzerinden terbiye edilmeye çalışıldık. Ama biz bunların hiçbirini yutmadık. Gabar'da Cudi'de Tendürek'te Bestler Deresi'nde bunları çökerttik mi? Bunların inlerine gireceğiz, inlerine. Girdik, şimdi bu parlamentomuzda terör örgütünün uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız?

ALTILI MASA’YI HEDEF ALDI

Altılı Masa’yı hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum. Her acının bize hem insani, hem ekonomik maliyeti oldu. Kalkınma yarışına başladığımız kimi ülkeler alıp başını giderken biz geri kalmışlığa mahkum edildik. Bu faturaların ağır yükü altında beli bükülmüş Türkiye vardı. Bir yandan tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlatırken üzerimize oynan senaryoları birer birer yırtıp çöpe attık. 81 vilayet ve 85 milyon vatandaşla her alanda dünyanın birinci ligine çıkaracak eser ve hizmetlere kavuşturduk. Asırlık sorunları çözmekle kalmadık. Gelişmiş ülkelerin gıptayla baktığı hizmet altyapısı kurduk.

Şimdi Türkiye farklı bir ülke, Türkiye emir alan değil, emir veren bir ülke. Her küresel kriz ülkemizin sahip olduğu gücün daha fazla anlaşılmasını kılıyor. Dünyanın dört bir yanına ürettiğimiz aşıları biz gönderdik. Çünkü biz veren eldik, veren el alan elden hayırlıdır. Küresel Emtia ve tedarikte üretim altyapımızın gücünü gördük. İstihdam kapasitemizin gücünü gördük. Enerji krizinde imkanlarımızın gücünü gördük.

Şair (Necip Fazıl Kısakürek) ne diyor; ‘ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!’

“BİZİ HEP BİRBİRİMİZE KIRDIRDILAR”

Bunun adı Türkiye Yüzyılı. Bunu beraber kuracağız. Bu topraklardaki son devletimiz Cumhuriyeti ilan ederken kurduğumuz hayalleri bir asır sonra gerçeğe dönüştürmenin şu anda eşiğindeyiz. Altın kıymetindeki yılların, heba edilen yılların hesabını sorabiliriz. Ülkemizin sadece geçtiğimiz 10 yılında olup bitenler dahil bu kadim mücadelenin ne kadar derin olduğunu, acımasız yürütüldüğünü göstermeye yeterlidir. Derenin taşıyla derenin kuşunu vurmada kendi insanımız kullanıldı. Hep bizi birbirimize kırdırdılar. Sadece PKK ve FETÖ terör örgütlerinin ülkemize insani maliyetleri tek başına onlarca yıla bedeldir.

"2023'TE SON DEFA..."

Türkiye içindeki mankurtları tasfiye ettikçe kendine gelmiştir. 2023 hedefleriyle milletin huzuruna çıktığımızda birileri kendi kıt aklınca bizle dalga geçmişti. Bu hedefleri birer birer hayata geçirerek işte bugünlere geldik. Sizlerle beraber geldik. Türkiye Yüzyılı'yla yeni ve daha büyük atılımın müjdesini sizlerle paylaşıyoruz. 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. Gençler hanımlar sizden çok daha güçlü çıkıyor. İşte 2023'e böyle yürüyeceğiz. Büyüklerimizden devraldığımız Türkiye ile gençlere devredeceğimiz Türkiye'deki asırlık farkı herkes görmektedir.

"NEDİR O İTHAL DANIŞMANLAR FALAN"

Türkiye Yüzyılı için hazır mıyız? 2023'e kadar hep birlikte gece gündüz çalışacağız. Hanımlar Türkiye Yüzyılı için hazır mıyız? Sizlerden de seçime kadar girmedik ev, kazanmadık gönül bırakmamanızı diliyorum. Unutmayın kale içeriden fethedilir. Ne demek bu, kalenin içinde kim var, hanım var, bayanlar var. Bayanlarla bu işi bitirdik mi 2023 bitmiştir. Samsun 103 yıl önce milli mücadele yaptığı gibi Türkiye Yüzyılı'nın müjdecisi olacaktır. Yarım asrı bulan siyasi hayatımızı hep milletin içinde ona hizmet etmekle geçti. Bu kardeşiniz 50 yıldır siyasetin içinde sadece halkı ile yürüdü. Biz milletimize karşı daima hasbi olduk. İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar falan. Geç o işleri geç. Gözümüz de kalbimiz de hep millete baktı.

“YARIN PUTİN VE ZELENSKİ İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik. Rusya-Ukrayna savaşı, kim var ortada Türkiye var. Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya oradan tahıl gönderiyoruz. Yarın Putin ve Zelenski ile görüşüp daha neler yapabiliriz, bunları konuşacağım. Biz dünya ile beraberiz. İthal ürünlerle değil. Unutmayın ülkelerin tarihlerinde her seçim bir yol ayrımıdır. 15 seçimdir milletimiz bizi açık ara birinci yaparak iradesini güçlü Türkiye'den yana kullandı. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri vazifemizin gereği olarak görüyoruz. Söz verip de yapamadıklarımızın peşinden koşuyoruz. Türkiye'yi 20 yılda 3 kat büyütmüş olmayı yeterli bulmuyor en kısa sürede 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz.

Yerli ve milli otomobilimiz Togg gibi, tıpkı Yusufeli Barajı gibi, 500 bin konut projesi gibi çok daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. Samsun'u spor tesisleriyle buluşturan kim? Üniversite ile buluşturan kim? Çalıştık, ürettik Samsun'u buralara getirdik.

“BUNLAR ANCAK SANDALLA GEZERLER”

Çanakkale Köprüsünü gördünüz değil mi? Biz buyuz. Bunlar ancak sandalla gezerler, bunlar ancak sandalla gezmeyi bırak, Avrasya nedir bilmezler. Bunları yapan biz. YSS'yi yaptık, ne dediler, niye yaptınız. Bizim işimiz bu. Arzu etmiyorsanız siz yaya geçin dedik. Osmangazi Köprüsü'nü yapan kim, İstanbul'u İzmir'e bağladık. 7,5 saatte gidiliyordu, şimdi 3 saatte gidiliyor. 3-3,5 saatte İstanbul-İzmir gidebiliyorsun.

Gözümüzü uzaya dikiyoruz. Terörle mücadelede vatan savunmasında bölgemizdeki geldiğimiz konumu yeterli bulmuyoruz. Özetle, yaptıklarımızın üzerine yatmıyoruz, henüz yapamadıklarımızın hayıflanmasıyla daha çok çalışıyoruz. Rahmetli Özal'ın bizim icraatlarımıza onların hayalleri bile yetişemez ifadesi. Türkiye Yüzyılı'na adım atacağımız 2023'ü ülkemizi küresel, siyasi, ekonomik sistemin en üst ligine çıkaracağımız yeni döneme kararlıyız.

Niyet hayır, akıbet hayır diyerek çıktığımız bu yolcuğun yeni etabını da sizlerle sürdürmeye beraberiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

İKİNCİ KONUŞMASINDA DA GÜNDEMİNDE MUHALEFET VARDI

Erdoğan, akşam saatlerinde partisi tarafından düzenlenen “Kuruluştan Bugüne Hep Birlikte 2023'e” toplantısında da sık sık Altılı Masa’yı ve CHP’yi hedef aldı:

“TEKNOFEST gençliği gümbür gümbür geliyor. Türkiye teknolojiyi sadece kullanan, tüketen değil aynı zamanda tasarlayan, geliştiren ve ihraç eden bir güce dönüyor. Savunma sanayi başta olmak üzere pek çok alanda ülkemizin yaşadığı başarıyı herkes kabul ediyor, hatta gıptayla takip ediyor.

CHP'nin başındaki zata TEKNOFEST'te yaptığı kısa süreli ziyaret yeterli olmamış. En azından Togg'un üretim üssünü ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Vizyon toplantısına gelmeye tenezzül etmeyen yabancı ekonomi komiserinin konuşmasını 'millet teknoloji görsün' diye pazarlamak komiklik değil cahillik alameti.

erdogan-2023-te-kendi-adimiza-son-defa-istedigimiz-destek-1098690-1.

“BAY KEMAL, BAKAN GELECEK DİYE TOGG’A GELMEM DEMİŞ”

Önce Togg'u ziyaret etmek istediğini yönetim kurulu başkanına söylüyor. Yönetim kurulu başkanı da Bay Kemal'in Togg'u ziyaret etmek istediğini söylediğinde fakat Sanayi ve Teknoloji Bakanını da yanına alacaksın. Bakan gelecekse o zaman gelmem demiş. Gelip göreceksen gör, Togg'un birinci derecedeki sorumlusu Sanayi ve Teknoloji Bakanı’dır. Bu yatırım devletin yatırımıdır. Eğer samimiysen görmek istiyorsan yanındaki ithal danışmanları da al onlar da gelsinler. Bakalım bu ithal elemanlar ne kadar beyinleri çalışıyor gelsinler orada görsünler. Baykar'a git Baykar'ı görsünler. Şimdi de birisi geliyor ve inşallah Kızılelma’yı görsünler. Bir ay içerisinde Kızılelma da havalanırsa zaten olay çok daha farklı bir yere gitmiş olacak. Kendini tanımayan kendini bilmeyen dünyaya kendini tanıtabilir mi? Tanıtamaz. İngiltere'ye gitmiş oradan parayı alıp gelecekmiş.

“VİZYON TOPLANTISINA GELMEYE TENNÜZ ETMEYEN EKONOMİ KOMİSERLERİ…”

Vizyon toplantılarına gelmeye tenezzül dahi etmeyen yabancı ekonomi komiserinin konuşmasını “millet teknoloji görsün” diye pazarlamak komiklik değil cahillik alametidir. Günümüzün 3-5 yaşındaki çocuklarının bile yaptığı bir işi teknoloji devrimi sananlar, dünyayı da ülkelerini de yaklaşık 7 ay sonra oyuna talip oldukları milletini de tanımıyor demektir.

“IMF’DEN BÜTÜN İPLERİ KOPARDIK”

Biz, Türkiye Yüzyılı ile ülkemizi geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz güçlü eser ve hizmet altyapısının üzerinde dünyanın en büyük 10'u arasına çıkarma hayali kuruyoruz.

Biz ne yaptık, IMF'den bütün ipleri kopardık, dedik paranı al çek git. Başbakanlığım döneminde o zamanlar bu işlere bakan şu anda da altılı masanın içinde olan bir tanesi Davos'tayız ve benim Davos'a son gidişim, bir daha gelmeyeceğim dedim. IMF'in başındaki adamla oturduk konuşuyoruz. Dedim ki sizin bize siyasette yön verme hakkınız yok. Alacağınız neyse taksit taksit alıyorsunuz, bitti. Ama siz siyaseten Türkiye'yi yönetme hakkına sahip değilsiniz. Türkiye'yi yöneten benim dedim ve 2013 biliyorsunuz son ödemeleri yaptık ve IMF ile işi bitirdik. Ondan sonra bizim IMF ile bağlantımız kalmadı. Tabii bizden sonra otellerin lobilerinde CHP'den bir tanesi İP'ten bir tanesi IMF'nin buraya gönderdiği kişilerle görüşmeler yaptılar, gizli olarak.

Biz şu anda durmak yok yola devam dedik yürüyoruz. Bunların yağma ittifakı gençlerimiz başta olmak üzere milletimize güven vermez. Biz vizyonda, programda yarışabileceğimiz bir seçim süreci yaşayacağımızı umut etmek isterdik. Maalesef bir kez daha hüsrana uğradık.

“SEÇİMDEN SONRA ÇOĞUNUN TASFİYE OLACAĞI KESİNDİR”

Hep söylediğimiz gibi biz bugüne kadar milletimizin gücünün üzerinde bir güç tanımadık, tanımıyoruz. Biz kendi işimize dört elle sarılacağız. Her bir vatandaşımızın gönlünü kazanmak için gece gündüz çalışacağız. Bize kibir yakışmaz. AK Parti milletin kurduğu bir partidir. Muhalefetin yalanları ve iftiralarına en etkili cevap sahada verdiğimiz cevaptır. Türkiye Yüzyılı heyecanını her bir ferde aktararak seçime hazırlanacağız. CHP ve yoldaşlarının siyasetinde millet yoktur. Milletin beklentileri yoktur. Bu perişan halleriyle seçime kadar gidebilir mi bilmiyoruz. Her suni yapı gibi bir süre sonra tamamen dağılması kaçınılmazdır. Seçimden sonra çoğunun siyasetten tasfiye olacağı kesindir.