Erken seçim tartışmalarına ilişkin konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aklınıza esince erken seçime gidilmez. Haziran 2023'ten önce erken seçim söz konusu değildir" dedi. Erdoğan, '2. parti aşılar ne zaman geliyor?' sorusuna, "Şu anda ikinci parti aşımız, onayı çıktı Çin'den, bu hafta sonuna kadar gelebilir" yanıtını verdi.

Erdoğan: 2023'ten önce erken seçim söz konusu değildir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Haziran 2023'ten önce erken seçim söz konusu değildir" dedi.

Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"2. parti aşılar ne zaman geliyor?" şeklindeki bir soruya Erdoğan, "Şu anda ikinci parti aşımız, onayı çıktı, bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon" yanıtını verdi.

"Kısıtlamalarla alakalı olarak, restoran sahiplerinin bir talebi vardı, sıkı kurallara uyarak tekrar açılmak istediklerini söylediler. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna Erdoğan, "Restoran işletmeciliği konusu ise bu konuyla ilgili olarak da kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Erken seçim tartışmalarına değinen Erdoğan, "Biz muhalefetteki siyasi partiler gibi acelecilik içinde değiliz. Takvim Haziran 2023'tür. Erken seçim söz konusu değil. Aklınıza esince erken seçime gidilmez" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2. PARTİ AŞILAR NE ZAMAN GELİYOR?

>> "Aşı konusunda şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa, yani onayı çıktı Çin'den, büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek ve bu yaş grubunu sizler de ifade ettiniz, bu yaş grubu huzurevlerinde vesaire kalanlara yönelik aşılarımız devam edecek. Tabii bu arada yine Bilim Kurulu'nun yapacağı çalışmayla birlikte de kademelendirme aynen belirlenerek, o kademe çerçevesi içerisinde de aşı süreci devam edecek.

RESTORANLARIN AÇILMASI

>> Restoran işletmeciliği konusu ise bu konuyla ilgili olarak da kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var maalesef her ne kadar 'sıkı tutacağız' diyorlarsa da daha önce de bunlar söylendi, maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, o riski almak istemiyoruz. Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir.

ERKEN SEÇİM

>> Biz muhalefetteki siyasi partiler gibi acelecilik içinde değiliz. Takvim Haziran 2023'tür. Erken seçim söz konusu değil. Aklınıza esince erken seçime gidilmez. Haziran 2023'ten önce erken seçim söz konusu değildir.

REFORM PAKETİ

>> Biz kendi içimizde çalışmalarımızı yaptık. Değerlendirmelerimizi yaptık. Ekonomiyle ilgili çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki haftalar içerisinde bu konuyla ilgili tarihi de açıklamak suretiyle yaparız.

SİNCAR'A OPERASYON OLACAK MI?

>> Ortak operasyonları yapmaya hazırız ama bunları açıklayarak operasyonlar yapılmaz. Bir gece ansızın gelebiliriz."