AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız, saldırılar bizi kararlılığımızdan asla döndüremeyecek" açıklamasını yaptı.

Erdoğan: 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu.

"Az önce resmi rakamı alayım dedim" diyen Erdoğan, "Emniyet'in verdiği resmi rakam, şu anda bu alanda 110 bin kişi var. Bu bir rekor" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

"Türkiye olarak Bosna'daki, Karabağ'daki, Libya'daki kardeşlerimize hangi duyarlılıkla sahip çıkıyorsak Suriye'deki kardeşlerimize de aynı hissiyatla sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Mülteci kardeşlerimize gönlümüzü açtık, hiçbir zaman mazlumun kimliğine bakmadık. Şimdi dört şey söylüyorum, ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz ensarı da muhaciri de biliriz. Bundan tavizimiz yok. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. O ne ensardan ne muhacirden anlar. Benim peygamberim muhacirdi değil mi? Şimdi de onun ümmeti olarak muhacirleri biliriz. Suriye'deki Kürt de Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz."

'GÜVENLİK ŞERİDİ' MESAJI

Erdoğan, açıklamasında, "Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız, saldırılar bizi kararlılığımızdan asla döndüremeyecek" ifadelerini kullandı.