Bayrampaşa’da bir iftar programında konuşan AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, Erdoğan’ın seçimlerden önce ‘terörist’ diye hedef gösterdiği hal komisyoncularını savundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sebze meyve fiyatlarındaki artışın sorumlusu tuttuğu hal komisyoncularını yaptığı bir miting konuşmasında, “Halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz. Benim vatandaşımı sömürenler karşısında bizi bulacaklar. Biz milletimizin […]

Erdoğan 31 Mart öncesi hedef göstermişti, Yıldırım bugün savundu

Bayrampaşa’da bir iftar programında konuşan AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, Erdoğan’ın seçimlerden önce ‘terörist’ diye hedef gösterdiği hal komisyoncularını savundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sebze meyve fiyatlarındaki artışın sorumlusu tuttuğu hal komisyoncularını yaptığı bir miting konuşmasında, “Halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz. Benim vatandaşımı sömürenler karşısında bizi bulacaklar. Biz milletimizin sömürülmesine müsaade edemeyiz. İnşallah bu sömürüye de bitireceğiz” diyerek hedef göstermişti.

Yıldırım bugün katıldığı programda ise hal esnafına seslenerek, “Hal komisyoncusu tefeci değildir, terörist değildir. Halciler alnının teriyle ekmeğini kazanır. Ben hallerdeki çalışmaları çok yakından takip ederim. Vergiler düşünce hal komisyoncusunun yüzde 4 kazancı vardır. Biz hal esnafını, haldeki komisyoncuları üreticinin mallarının semt pazarlarına gitmesinde garantör olarak görüyoruz. Sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmanın işi özü mevsim şartlarıdır. Üretim arz talep dengesinin bozulmasıdır” ifadelerini kullandı.