4 üniversiteye rektör atamasına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erdoğan, 4 üniversiteye rektör atadı
Fotoğraf: AA

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 4 üniversiteye rektör ataması yapıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Abdurrahman Kürşat Aydoğan, İstinye Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Erkan İbiş, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Feride Esra Gençtürk atandı.

DHA'nın haberine göre; atamaların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ilişkin atama kararları da Resmi Gazete'de yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı müdürlüklere ilişkin yayımlanan atama kararlarına göre, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü’ne Yasemin Girici, Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü’ne Ömer Karademir, Muhasebat Genel Müdürlüğü’ne Serkan Yüceer, Risk Analizi Genel Müdürlüğü’ne Fatih Mehmet Bal, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na Kemalettin Işık ve Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığı’na Mehmet Ali Köse atandı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne Abdullah Yasir Şahin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda açık bulunan Başak Yardımcılığına ise Ramazan Güngör getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıResmi Gazete'de yayımlanan atama kararları